Η Κίνα προετοιμάζεται για μια εισβολή μεγάλης κλίμακας (1)

Βαλεντίνος Βασιλέσκου*, Réseau International  (Γαλλία)          (μτφ. Κριστιάν)
Το κινέζικο κολιέ με τα μαργαριτάρια
Το παρόν κείμενο είναι απόσπασμα μιας μεγαλύτερης εμπιστευτικής εργασίας που είχα κάνει και δεν ήταν προσβάσιμη παρά μόνο σε πρόσωπα σε στρατηγικό επίπεδο. Έχουμε επιλέξει για σάς από αυτό το στρατηγικό σχέδιο μόνο τα στοιχεία των οποίων η σχετικότητα και η σημασία είναι προσβάσιμα σε όλους.

Όλος ο κόσμος έμεινε έκπληκτος με το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανέπτυξαν αεροπορικές δυνάμεις για τη δημιουργία μιας «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» στον εναέριο χώρο της Συρίας. 
Σε προηγούμενο άρθρο, ανέφερα ότι για την ενδεχόμενη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία θα συμμετείχαν πολεμικά αεροσκάφη από την Ιορδανία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο. 
Εν τω μεταξύ, ο αιγυπτιακός στρατός, πιστός στη μνήμη του συνταγματάρχη Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, του πραγματικού αρχιτέκτονα της ανεξαρτησίας της Αιγύπτου και που ήταν για τρία χρόνια Πρόεδρος της Ενωμένης Αραβικής Δημοκρατίας, δηλαδή της ένωσης της Αιγύπτου και της Συρίας,  απέρριψε τον Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είχε ενταχθεί στην πολιτική εκείνων που υποστήριζαν τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία. 
Μέχρι το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναπτύξουν περισσότερο από 1-2 μοίρες αεροσκαφών στην περιοχή. Αν θα έκαναν κάτι περισσότερο, θα έπεσαν σε μια τεράστια παγίδα.

Η εφημερίδα South China Morning Post στο Χονγκ Κονγκ μελέτησε το αρχείο του πρώην πράκτορα της NSA Edward Snowden όπου περιγράφονται τα τεχνικά μέσα κατασκοπείας της NSA και οι διασυνδέσεις που έγιναν για να διαπεραστεί τα συστήματα επικοινωνίας της Κίνας. 
Μετά τη διείσδυση στα κινεζικά δίκτυα, δύο αμερικανικοί δορυφόροι MAGNUM (ζυγίζουν 2,7 τόνους και με κεραία διαμέτρου 100 μ.), κατάφεραν να λάβουν από τη γεωσύγχρονη τροχιά τους, ένα μεγάλο μέρος της τηλεφωνικής κυκλοφορίας, φαξ, ραδιοφώνου και κινεζικών στρατιωτικών και μη στρατιωτικών δεδομένων. 
Τα σήματα μεταδίδονται επακριβώς μέσω δορυφόρων, σε δύο από τους 17 σταθμούς στο έδαφος του συστήματος ECHELON, δηλαδή προς τα κέντρα DST (Deep Space Tracking System) παρακολούθησης μέσω δορυφόρου, που βρίσκονται στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Misawa και Torri (Οκινάβα) στην Ιαπωνία. 
Οι αποκαλύψεις του Snowden επέτρεπαν στη Κίνα να αναπαρασταθεί η τεχνική κατασκοπείας της NSA και να αποσυνδέσει σχεδόν εξ ολοκλήρου τον αμερικανικό εξοπλισμό παρακολούθησης. 
Για να δημιουργήσει μια νέα διείσδυση, η NSA θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η τρέχουσα στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελείται στο να διατηρήσει την υπεροχή τους στον αέρα και τη θάλασσα, η οποία εκδηλώνεται με την απαγόρευση πρόσβασης της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας και του κινεζικού πολεμικού ναυτικού  σε περιοχές οικονομικών και στρατιωτικών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο έλεγχος των κινεζικών διαύλων επικοινωνίας τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν ταχείς και αποφασιστικούς ελιγμούς. 
Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε μια κατάσταση άνευ προηγούμενου μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 
Αν η Κίνα αποφασίσει να επιτεθεί γρήγορα τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «τυφλές» και θα είναι ανίκανες να ανακαλύψουν εγκαίρως ποια είναι τα κτυπήματα που η Κίνα θα μπορούσε να τους επιφέρει. 
Η Κίνα δημοσίευσε το 2009, ένα νέο σχέδιο δόγματος, το «Blue Water Fleet», με σκοπό να εξασφαλιστεί η μετάβαση από την αυστηρά αμυντική στρατηγική των παράκτιων δραστηριοτήτων στις επιχειρήσεις σε απομακρυσμένους διαύλους πρόσβασης που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά από την Κίνα. 
Υπό αυτές τις συνθήκες, η Κίνα θα μπορούσε να δημιουργήσει την έκπληξη με απόβαση και κατοχή οποιουδήποτε χώρα σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Κίνας.
Η Κίνα διαθέτει 26 αντιτορπιλικά φορείς πυραύλων cruise, 51 φρεγάτες, 132 κορβέτες φορείς πυραύλων και 58 υποβρύχια, από τα οποία τα πέντε είναι πυρηνοκίνητα της κλάσης Jin (τύπος 094) που φέρουν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και άλλα πέντε επιθετικά, ολικά πυρηνικά, κλάσης Han (τύπος 091). 
Αυτά αρκούν για την Κίνα για να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα στην ακτή, χρησιμοποιώντας τα 83 αποβατικά σκάφη, 3 αμφίβια σκάφη επίθεσης τύπου 071 κλάσης Yuzhao, με ένα τάγμα πεζικού (800 άνδρες) στο καθένα και 20 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα. Η μεταφορά στην ακτή παρέχεται από τέσσερα σκάφη χόβερκραφτ τύπου 726 κλάσης Yuyi, ικανά να μεταφέρουν 60 τόνους. 

Μόλις ολοκληρωθεί το προγεφύρωμα, η Κίνα (η οποία βρίσκεται στην 4η παγκόσμια θέση σε αριθμό εμπορικών πλοίων) δεν μπορεί να εμποδιστεί να καταλάβει την στοχευμένη χώρα, επειδή διαθέτει 2 εκατομμύρια στρατιώτες και 1.999 πλοία μεταφοράς στρατευμάτων και εξοπλισμού μάχης. 
Η κινεζική κρατική εταιρεία COSCO (5η στον κόσμο) εκμεταλλεύεται 600 πλοία συμπεριλαμβανομένων 160 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 46 δεξαμενόπλοια και δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου και 100 πλοία μεταφοράς μεταλλευμάτων, καθώς και επιβατηγά πλοία (από 20 έως 50.000 DWT).

Για την προστασία της οδού εφοδιασμού με πετρέλαιο, η οποία ξεκινά από τον Περσικό Κόλπο, μέσω του Ινδικού Ωκεανού για να φτάσει στα κινεζικά λιμάνια στη Νότια Θάλασσα της Κίνας, μέσω του στενού της Μάλακα, η Κίνα έχει δημιουργήσει τη στρατηγική του «κολιέ μαργαριταριών», δημιουργώντας, βήμα προς βήμα, νέα φυλάκια και στρατιωτικές βάσεις. Ένα «μαργαριτάρι» ξεκινά με τη χρήση διαδρόμων για την απογείωση και την προσγείωση, οι οποίοι απαιτούν αεράμυνα, και μετά, μια ναυτική βάση και ναυτικές εκστρατευτικές δυνάμεις.

Η πρώτη χάντρα είναι το νησί της Χαϊνάν στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου οι Κινέζοι έχουν μια ισχυρή ναυτική βάση του στόλου του Νότου. 
Δύο από τα πέντε πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Jin (τύπου 094), που είναι εξοπλισμένα με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους JL-2 έχουν τη βάση τους στη Sanya.
Ο στόλος του Νότου φιλοξενεί τη 9η αεροπορική μοιραρχία με έξι αεροπορικές βάσεις, όλες στο νησί Χαϊνάν.
Ένα δεύτερο κομμάτι του κολιέ με τα μαργαριτάρια είναι το νησί Woody στο αρχιπέλαγος Paracels, 300 χλμ νοτιοανατολικά της νήσου Χαϊνάν που διοικείται από την Κίνα. 
Εκτός του στρατιωτικού λιμανιού, που προστατεύεται από συστήματα  πυραύλων αντι-πλοίων  HY-4, υπάρχει σε αυτό το νησί ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο από το οποίο επιχειρούν τα αεροσκάφη πολλαπλούς χρήσης Su-30MKK. 

Μια παρόμοια υποδομή κατασκευάστηκε από τους Κινέζους στο λιμάνι του νησιού της Sittwe στη Βιρμανία (Μιανμάρ), στο Τσιταγκόνγκ (δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι στο Μπαγκλαντές), στο λιμάνι του Γκουαντάρ στο Πακιστάν (σε απόσταση 50 χλμ. από τα σύνορα με το Ιράν και 250 χλμ. από τα στενά του Ορμούζ), στη Μαράο  στις Μαλδίβες (900 χλμ νότια-δυτικά της Σρι Λάνκα), στο λιμάνι της Hambantota στη Σρι Λάνκα, στο Νταρ Ες Σαλαάμ στη Τανζανία. 

Σε όλες αυτές τις βάσεις, η Κίνα έχει δημιουργήσει αποθήκες πυρομαχικών και βαρέων όπλων.
Κάθε βάση διαθέτει ένα τάγμα δυνάμεων ειδικών δράσεων, εκπαιδευμένο για τον ανταρτοπόλεμο στις πόλεις, που μπορεί να εκπαιδεύσει αντάρτες στις γειτονικές χώρες για να αναλάβουν την εξουσία, ανάλογα με το μοντέλο των έγχρωμων επαναστάσεων και της «Αραβικής Άνοιξης» που εφευρέθηκαν από τους Αμερικανούς.

Η πληθώρα των αμερικανικών δορυφόρων τύπου KH,  εξοπλισμένων με τηλεσκόπιο υψηλής ανάλυσης με διάμετρο κατόπτρου 2,4 μ και βάρους 19,6 τόνους, που κινούνται σε τροχιά υψόμετρου 253-528 χλμ., είναι άχρηστοι, όσο ο τομέας έρευνας τους περιορίζεται, λόγω των υποκλοπών της NSA, στις πληροφορίες για τις συντεταγμένες του στόχου. 
Το ίδιο ισχύει και για τους δορυφόρους  Lacrosse / Onyx, που προορίζονται για τις έρευνες ραντάρ σε τροχιά σε 437 έως 447 χλμ. υψόμετρο, με εξοπλισμό SAR (Synthetic Aperture Radar), το οποίο του επιτρέπει να διεισδύσει τη νεφοκάλυψη.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υποχρεωμένες να αλλάξουν στρατηγική στον τομέα ευθύνης της Μεικτής Διοίκησης για τον Ειρηνικό (USPACOM), ο οποίος εκτείνεται από τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι την Ανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένου και του Ανατολικού Ινδικού Ωκεανού (260 εκατομμύρια τετ. χλμ.).

 Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο, η έρευνα είναι μια μορφή ασφάλισης στη μάχη, εντοπίζοντας με ακρίβεια την θέση του συστήματος μάχης του εχθρού, τους τύπους τεχνικών μάχης και τους ελιγμούς που πραγματοποιεί στο χώρο και στο χρόνο. 
Επίσης, χάρη της έρευνας, αποφεύγουμε να ξαφνιαστούμε από τον εχθρό.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την έννοια, το USPACOM χρειάζεται να δημιουργήσει μια νέα φιλοσοφία της έρευνας, όσον αφορά τον θαλάσσιο και τον εναέριο χώρο μεταξύ της Ινδονησίας και της Κορεατικής Χερσονήσου, για την συνεχή παρακολούθηση και παρατήρηση των κινήσεων του κινεζικού πολεμικού στόλου και της πολεμικής  αεροπορίας.

Το σημερινό στρατιωτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή του Ειρηνικού
Ο αμερικανικός  έβδομος στόλος  έχει τη μόνιμη βάση του στη Γιοκοσούκα, Ιαπωνία, και αποτελείται από διάφορες ομάδες. 
Η ομάδα επίθεσης 5 (Task Force 70): Το αεροπλανοφόρο USS George Washington (7-8 μοίρες επί πλοίου με 90 αεροσκάφη: 4 μοίρες F-18D, 1 μοίρα E-2C AWACS, 2 μοίρες ελικοπτέρων, 1 μοίρα παρεμβολών EA/18G), 2 καταδρομικά κλάσης Ticonderoga, 1 μοιραρχία 15 καταδρομικών (μεταξύ των οποίων επτά κλάσης Arleigh Burke). 
Η ομάδα επίθεσης 15: Το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan. 1 μοιραρχία 23 καταδρομικών (6 καταδρομικά κλάσης Arleigh Burke, τρεις φρεγάτες κλάσης Oliver Hazard Perry) μπορούν να κινηθούν επειγόντως στις παρυφές της Κίνας. 
Τέσσερα πυρηνοκίνητα υποβρύχια επίθεσης κλάσης Los Angeles που ανήκουν στην 15η μοιραρχία υποβρυχίων αναπτύχθηκαν πρόσφατα στη ναυτική βάση Point Polaris, στο νησί της Γκουάμ.
Οι μοιραρχίες 1, 3 και 7, με 18 υποβρύχια επίθεσης κλάσης Λος Άντζελες και 3 υποβρύχια κλάσης Virginia αποτελούν το υποβρύχιο στοιχείο στη βάση του Περλ Χάρμπορ του έβδομου στόλου.

Η PACAF, εγκαταστημένη επίσης στη βάση στο Περλ Χάρμπορ, στο νησί Hickam, στη Χαβάη, είναι το αεροπορικό στοιχείο των στρατιωτικών δυνάμεων του USPACOM, με 45.000 άνδρες, που χωρίζονται σε τέσσερις αεροπορικές μοιραρχίες, 9 βάσεις και 375 αεροσκάφη. 

Ένα εμπόδιο είναι ότι στη βόρεια Ιαπωνία στο Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκεται ο Ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού και η ρωσική αεροπορία για την έρευνα και τον στρατηγικό βομβαρδισμό, οπότε το USPACOM δεν μπορεί να αναδιατάξει προς το νότο τις δυνάμεις και τα μέσα που διατίθενται στην Αλάσκα για την καταπολέμηση της Ρωσίας.

Η 11η αεροπορική μεραρχία των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται στην Αλάσκα αποτελείται από τη 3η  αεροπορική μοιραρχία (2 μοίρες F-22, 1 μοίρα E-3 AWACS, 2 μοίρες C-130, C-17, C-12) στη βάση του Elmendorf, τη 354η  αεροπορική μοιραρχία  (2 μοίρες F-16 C Aggressors, 1 μοίρα KC-135R της Εθνικής Φρουράς) που εδρεύει στο Eielson, το 61ο επιχειρησιακό αεροπορικό και διαστημικό κέντρο  Elmendorf με 17 αντιβαλλιστικά ραντάρ και τρία ραντάρ καθοδήγησης για τα αεροσκάφη.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι το βάθος του συστήματος USPACOM. 
Η 13η αεροπορική μοιραρχία προορίζεται για την τοπική άμυνα. 
Περιλαμβάνει: τη 15ή αεροπορική μοιραρχία (1 μοίρα F-22 A, 1 μοίρα KC-135, 1 μοίρα C-17), στη βάση Hickam στο νησί Oahu της Χαβάης, το 36ο σύνταγμα (χωρίς αεροπλάνα, στην αεροπορική βάση Andersen στη Γκουάμ), το 613ο  επιχειρησιακό αεροπορικό και διαστημικό κέντρο  στο Περλ Χάρμπορ-Hickam.

Σε αυτά τα πλαίσια, θα ήταν ιδανικό για τις ΗΠΑ να είχαν τη ναυτική βάση στο Subic Bay και την Αεροπορική Βάση του Clark στις Φιλιππίνες που τις εγκατέλειψαν το 1991.

συνεχίζεται...

 Βαλεντίνος Βασιλέσκου , είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πρώην αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Otopeni, διπλωματούχος από το 1992 της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης του Βουκουρεστίου.


Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/07/1_8.html#more

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!