Dnevnik: «Αποκτούν θάρρος οι Σλάβοι στην Ελλάδα»



«Μετά την Μελίτη και άλλα χωριά θα προσπαθήσουν να διδάσκονται στο σχολείο νοτιοσλαβικά»

Μάιος 16, 2013.

Σκόπια.

«Ο δήμαρχος της Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος, αφού πέρασε περισσότερος από ένας μήνας, ακόμη, να δώσει απάντηση τους κατοίκους της Μελίτης ( στο νοτιοσλαβικό κείμενο την αναφέρει ως ‘οβτσάρανι’) που είχαν αιτηθεί να μαθαίνουν στο σχολείο τη  νοτιοσλαβική γλώσσα (στο κείμενο «μακεδονική γλώσσα»).


Παρά το ότι οι εκπρόσωποι της Μελίτης σε μια άτυπη συνάντηση με τον Ιωάννη Βοσκόπουλο, είχαν λάβει τη δέσμευση ότι θα λάβουν γραπτή απάντηση σε 7-8 ημέρες, ακόμη δεν έχουν ιδέα για αυτήν.

Οι Σλάβοι κάτοικοι του χωριού της Ελληνικής Μακεδονίας, όπως μαθεύτηκε ανεπίσημα- σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα- είχαν αποστείλει γραπτή αίτηση προς το Δήμο της Φλώρινας, η οποία υπογράφονταν από 200 κατοίκους σλαβικής καταγωγής, η οποία  κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα- βρίσκεται, ακόμη,  σε αναμονή της απάντησης.

«Δεν επιδιώκουμε να σχολιάσουμε αν η απάντηση είναι θετική ή αρνητική, αλλά να επιτραπεί το δικαίωμα να μαθαίνουν τα παιδιά τα σλαβικά όπως τα μιλούν στο σπίτι» αναφέρει σχετική ανακοίνωση των ριζοσπαστών Σλάβων.

«Δεν ήρθε η ώρα να προδικάσουμε. Να δούμε πρώτα τι θα προκύψει από το δήμαρχο της Μελίτης, Πάντε Ασλάκοφ. Από σήμερα, άρχισε η συλλογή υπογραφών σε πολλά χωριά της περιοχής  για να προετοιμάσουν τις τυπικές προϋποθέσεις και να προωθηθούν οι διαδικασίες του αιτήματος. Ωστόσο, οι υπογράφοντες που είναι αγρότες προτιμούν την ανωνυμία τους και δεν επιθυμούν να γνωστοποιηθεί από ποια χωριά συλλέγονται οι υπογραφές».

Σύμφωνα με αυτούς, μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία- όπως λένε- αντιμετωπίζει φασιστικά τις μειονότητες, πρέπει η διαδικασία να γίνεται σταδιακά, γιατί η όποια ξαφνική κίνηση, μπορεί να φέρει αντιδράσεις και να προκληθεί ήττα πριν καν αρχίσει η μάχη.

Για όλα αυτά το ‘Dnevnik’ επανειλημμένα προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Φλώρινας αλλά απέτυχε, σημειώνει το δημοσίευμα.


--

- http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!