ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πώς εκτόξευσε το χρέος του ΠΑΣΟΚ στα ύψη!



Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων, το χρέος από τα 12 εκατομμύρια ευρώ που βρισκόταν επί εποχή Σημίτη... έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ την οκταετία του Παπανδρέου!
Πρόκειται για χρήματα που προήλθαν από κρατικές επιχορηγήσεις, κρατικό δανεισμό και εισφορές μελών και φίλων!
Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εταιρίες
Μετά τον έλεγχο που έκαναν οι εταιρίες Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ σήκωσαν τα χέρια ψηλά, βλέποντας το χάος...

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2004 έως το 2011 τα ταξίδια του τότε προέδρου Γ. Παπανδρέου και των συνεργατών του κόστισαν 53 εκατομμύρια ευρώ , ενώ για τις ανάγκες του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού δαπανήθηκαν 2, 2 εκατομμύρια ευρώ!
Γυμναστήριο, σάουνα και γενικότερη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στοίχισαν στο ΠΑΣΟΚ μόλις 160.000 ευρώ!
Γεια σου Γιωργάκη μεγάλε! Ο ελληνικός λαός βρισκόταν αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του μνημονίου και αυτός «έχτιζε» δικέφαλο!
Το πάρτι δεν τελειώνει εδώ
Το ΠΑΣΟΚ την επίμαχη οκταετία φέρεται να πλήρωνε ενοίκιο στο βιοκλιματικό κτήριο της Ιπποκράτους 67.000 ευρώ το μήνα και 5.000 ευρώ το μήνα για τα γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη που δεν ξενοικιάστηκαν ποτέ!
Το υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο στοίχιζε 350.000 ευρώ το χρόνο, ενώ η προμήθεια εφημερίδων μόνο για το 2007 κόστισε 250.000 ευρώ.
Ένα από τα πιο εξοργιστικά στοιχεία είναι το γεγονός ότι το γραφείο του Γιώργου φέρεται να κοσμούσε χαλί μπουχάρα αξίας 7.000 ευρώ!
Αυτό που ανάβει όμως τις μεγαλύτερες φωτιές στη σχέση Βενιζέλου-Παπανδρέου είναι πως για μεγάλες δαπάνες δεν υπάρχουν παραστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραστατικά του έτους 2004 και του πρώτου τριμήνου του 2005 έχουν κάνει φτερά!
Για άλλους κάηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι χάθηκαν !
Καλοπληρωμένοι όμως ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι συνεργάτες του κου Παπανδρέου, αφού ο μέσα όρος αμοιβών διαμορφώνονταν στις 8.000 ευρώ!
Μπορεί έξω από την Ιπποκράτους να μην υπήρχε κενό ούτε για μηχανάκι, ωστόσο λεφτά υπήρχαν μπόλικα για παρκινγκ! Περίπου 8.000 το μήνα έδιναν οι «εύποροι» του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να είναι ασφαλή τα οχήματα τους και να μην κουράζονται, παρκάροντας τα μακριά από τα γραφεία τους!
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι «μαύρες τρύπες» αναμένεται να διογκωθούν αφού νέα στοιχεία θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!