Τουρκικές "κουτοπονηριές" στην Ίμβρο



Την ωρα που οι απόγονοι των εκδιωχθέντων Ιμβρίων και Τενέδιων , όπως και οι γονεις τους , δεν εχουν ακόμη πρόσβαση στην περιουσία τους στα δυο νησιά και μόλις λίγες ημέρες μετά την εγκριση επαναλειτουργίας του ελληνικου Σχολειου στην Ιμβρο που έμεινε δεκαετίες κλειστό,  η ανατολίτικη κουτοπονηριά τούρκων αξιωματουχων ...<<καλά κρατεί>>!


Με αφορμή την αναγγελία του Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας που θα πραγματοποιηθεί από το Σύνδεσμο ''Δάφνη'' μεταξύ 4-7 Ιουλίου 2013 στη Σαμοθράκη στην Ελλάδα και στην Ίμβρο στην Τουρκία, δόθηκε συνεντευξη τυπου στην Ιμβρο στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γιουτζέλ Αταλάι, αρμόδιοι του Συνδέσμου Δάφνη, η Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Νιλουφέρ Ταρίκαχγιά και ο δημοσιογράφος κ. Τζελάλ Μπασλανγκίτς. Όπως  γράφει η  Cumhuriyet ο Δήμαρχος, κ. Αταλάι, αφού είπε ότι ολοκληρωθήκαν οι εργασίες αναφορικά με την τελωνειακή είσοδο και ότι από φέτος τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν δρομολόγια μεταξύ Λήμνου, Σαμοθράκης και Ίμβρου., τόνισε: «Αναπτύσσοντας μία σοβαρή συνεργασία με τα ελληνικά νησιά στο Βόρειο Αιγαίο, μπορούμε να μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα τα μειονεκτήματά μας>> .Ακολούθησε η ...κουτονηριά, με την οποία επιχειρεί να καλύψει τον ξεριζωμό των Ρωμιών από την Τουρκία, τις προκλήσεις και τις ανιστόρητες, μονοπλευρες  και παρανομες εκδικήσεις στο Αιγαίο:

<<. Στη Σαμοθράκη, ειπε,  δεν υπάρχει νοσοκομείο. Μπορούν, αν θέλουν, να πάρουν από εδώ τις υπηρεσίες για την υγεία. Πέραν αυτού, το Υπουργείο μας ετοιμάζει τρία πλοία-νοσοκομεία για να προσφέρουν υπηρεσίες και στα ελληνικά νησιά>>.http://www.onalert.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!