Κατεψυγμενο κοριτσι εδω και 500 χρονια!


 Llullaillaco Maiden Inca Ice Mummy Σάλτα, Αργεντινή - Η κόρη, το αγόρι, το κορίτσι της αστραπής: ήταν τρια Inca παιδιά, τα οποια ειχαν εγκλωβισθεί σε μια ζοφερή και ψυχρή βουνοκορφή πριν από 500 χρόνια ως θρησκευτική θυσία ...Ανακαλύφθηκαν το 1999 στα 22.000 ποδια.Στην κορυφή του όρους Llullaillaco, ένα ηφαίστειο 300 μίλια δυτικά από εδώ κοντά στα σύνορα της Χιλής,τα κατεψυγμένα σώματά τους ήταν από τις καλύτερα διατηρημένες μούμιες που βρέθηκαν ποτέ, με τα εσωτερικά όργανα άθικτα, το αίμα εξακολουθεί να υπάρχει στην καρδιά και τους πνεύμονες , και το δέρμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου κυρίως αλώβητα. Δεν είχε γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια  για τη διατήρησή τους. Ο κρύος αέρας έκανε όλη τη δουλειά.  Πάγωσαν μέχρι θανάτου, καθώς κοιμόντουσαν, εδω και 500 χρόνια αργότερα
Στα οκτώ χρόνια μετά την ανακάλυψή τους, οι μούμιες ή «τα παιδιά», που είναι γνωστα εδώ απλά ως Los Niños, έχουν φωτογραφηθεί και εγινε η βιοψία για το DNA. Εχουν σχολαστικά αποψυχθεί και να διατηρηθεί. Αλλά οι ίδιοι οι φορείς κρατήθηκαν σε καταψύκτες και δεν εμφανίζονται ποτέ στο κοινό - μέχρι την περασμένη εβδομάδα! Το ένα 15χρονων  κορίτσι, εκτέθηκε για πρώτη φορά, στο Μουσείο Αρχαιολογίας High Altitude, το οποίο δημιουργήθηκε στο Salta Το νέο και το παλιό είναι στο σπίτι στο Salta. Το μουσείο βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ιστορική πλατεία όπου ένα είδωλο τραπεζών αντανακλά έναν αιώνα! 
 Τώρα, μια πόλη των 500.000 και την επαρχιακή πρωτεύουσα, Σάλτα ήταν μέρος της αυτοκρατορίας των Ίνκας μέχρι το 1500, όταν εισέβαλαν από τους Ισπανούς κατακτητές.Παρά το γεγονός ότι οι μούμιες κατέλαβαν πρωτοσέλιδα όταν βρέθηκαν, υπάλληλοι εδώ αποφάσισαν να ανοίξουν το έκθεμα ήσυχα, χωρίς  τυμπανοκρουσίες ή γιορτή που θα μπορούσε να αναμένεται.
Οι δύο άλλες μούμιες δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί, αλλά θα τεθεί στη διάθεση του κοινού μέσα στους επόμενους έξι μήνες ή έτσι.Τα παιδιά θυσιάστηκαν ως μέρος μιας θρησκευτικής τελετουργίας, που είναι γνωστή ως capacocha.   Περπάτησαν εκατοντάδες χιλιόμετρα προς και από τις τελετές στο Cuzco και στη συνέχεια ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής της Llullaillaco (Yoo-yeye-YAH-co), δεδομένου chicha (αραβόσιτος μπύρα), και, από τη στιγμή που κοιμόντουσαν, τοποθετούνται σε υπόγειες κόγχες, όπου πάγωσαν μέχρι θανάτου. Μόνο τα όμορφα παιδιά θυσιάστηκαν, και ήταν τιμή να επιλεγουν. Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των Ίνκας, τα παιδιά δεν πεθαίνουν!
 Συζητώντας γιατί χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να προετοιμάσει την έκθεση, ο Δρ Miremont χαμογέλασε και είπε: «Αυτή είναι η Νότια Αμερική», αλλά στη συνέχεια πήγε για να εξηγήσει ότι υπήρξε μικρή καθυστερηση καθώς η μια μουμια διατηρείται ακομα!Ο αλλος λογος της καθυστερησης ειναι οτι δεν ξεραμε που ακριβως θα την τοποθετησουμε για να διατηρηθει!.Η λύση κατέληξε να είναι ενα ακρυλικός κύλινδρος μέσα σε ένα κουτί κατασκευασμένο από τριπλό τζάμι γυαλί. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου του κλίματος αναπαράγει τις συνθήκες βουνού στο εσωτερικό με χαμηλό οξυγόνο, υγρασία και πίεση, και θερμοκρασία 0 βαθμούς Κελσίου. Εν μέρει, επειδή Salta βρίσκεται σε μια σεισμογενή περιοχή, το μουσείο έχει τρεις εφεδρικές γεννήτριες και καταψύκτες, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλαβών εξοπλισμού και το αεροπλάνο της επαρχιακής πολης θα μεταφερει  τις μούμιες έξω σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο Δρ Miremont είπε. 
Το δωμάτιο  La Doncella είναι αμυδρά φωτισμένο δήλωσε ο Δρ Miremont. ""Έχει σχεδιάσει ο φωτισμος ετσι ωστε να αποφευχθει μιας περαιτέρω προσβολής για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι τα παιδιά ηταν  μέρος μιας θρησκευτικής τελετουργίας, στο ιερό του βουνού.Όποια και αν είναι η πρόθεση, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Στα τέλη του Αυγούστου, πριν από το έκθεμα άνοιξει, ο Δρ Miremont έδειξε στους επισκέπτες το La Doncella. Με το πάτημα του κουμπιού, εξαφανιστηκε  το σκοτάδι, το κοριτσι κάθεται σταυροπόδι με ενα καφέ φόρεμα και ριγέ σανδάλια, τα κομμάτια των φύλλων κόκας ακόμα προσκολλημένα  τα μακριά μαλλιά της υφαίνονται σε πολλά ωραία πλεξούδες, και μια πτυχή στο ένα μάγουλο όπου εφυγε το σάλι της, καθώς κοιμόταν. The Llullaillaco Maiden’s new acrylic chamber is maintained at 0 degrees Farenheit
Στον ακρυλικο θαλαμο διατηρειται στους 0 βαθμους φαρεναιτ!Ένα από τα παιδιά ειναι 6-χρονων γενος κορίτσι και είχε χτυπηθεί από κεραυνό πριν πέθανει, με αποτέλεσμα εγκαύματα στο πρόσωπό της στο πάνω μέρος του σώματος της και στα είδη ένδυσης. Αυτή και το αγόρι, που ήταν 7, είχαν ελαφρώς επιμήκη κρανία, που δημιουργήθηκε σκόπιμα από περιτυλίγματα κεφάλι - ένα σημάδι της υψηλής κοινωνικής θέσης, ενδεχομένως ακόμη και δικαιωμάτων. Οι επιστήμονες συνεργαστεί με τους φορείς σε ένα ειδικό εργαστήριο, όπου η θερμοκρασία του συνόλου του εργαστηρίου θα μπορούσε να πέσει στους 0 βαθμούς Κελσίου, και οι μούμιες ποτέ δεν είχαν εκτεθεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες για περισσότερο από 20 λεπτά τη φορά.Το τεστ DNA έδειξε ότι τα παιδιά που είχαν σχέση, και αξονική τομογραφία έδειξε ότι ήταν τρέφονται καλά και δεν είχαν σπασμένα οστά ή άλλους τραυματισμούς. Η La Doncella είχε προφανώς ιγμορίτιδα, καθώς και μια πάθηση των πνευμόνων που ονομάζεται αποφρακτική βρογχιολίτιδα, πιθανώς το αποτέλεσμα μιας μόλυνσης.Ο Δρ Miremont είπε "Για μένα, είναι ένα μουσείο δεν είναι, ένας ιερός τόπος», είπε. "Ο ιερός τόπος είναι στην κορυφή του βουνού.
Llullaillaco Inca Ice Mummy"Θα σεβαστούμε τις επιθυμίες τους," ο Δρ Miremont είπε,  Θα θέλαμε να έχουμε καλές σχέσεις με τον Ινδικό λαό. "Llullaillaco Inca Ice μούμια http://unexplainedgr.blogspot.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!