Κόντρα για τις οργανώσεις των Τούρκων πρακτόρων ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Α.ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ




Κόντρα μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη από την μία, ο οποίος προσπάθησε να περάσει διάταξη που ανοίγει το δρόμο σε ίδρυση οργανώσεων από τους εξτρεμιστές και τους πράκτορες του προξενείου στην Θράκη και βουλευτών της ΝΔ από την άλλη, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν δύο άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης αφού είναι σαφές ότι εκχωρείται εθνική κυριαρχία.

Πρόκειται για τα άρθρα 62 και 83 που υποχρεώνουν τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια.
Αρθρα που κατά τον υπουργό ενισχύουν το «κράτος δικαίου» αλλά κατά τους βουλευτές της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων «ανοίγουν τον δρόμο σε Τουρκική Ένωση Θράκης και άλλους να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις».

Μάλιστα ο υπουργός απευθυνόμενος σε όσους επικαλέστηκαν την εθνική κυριαρχία είπε: «Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε» και κορύφωσε τις επικρίσεις αναφερόμενος στην υπογραφή του Μημονίου, λέγοντας: « Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα;».

Επιπροσθέτως, για τα περι «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» ανέφερε ότι «Αυτά ειλικρινά, δεν μπορω να τα παρακολουθήσω. Είναι πάνω από τις δυνατότητές μου. Δηλαδή τι μου προτείνετε; Μου λέτε πως για να μην επανέλθει μια Ενωση μετά από 10 χρόνια εμείς πρέπει να ξεχάσουμε το Κράτος Δικαίου».
Σε κάποια από αυτά που είπε έχει δίκιο σε άλλα, όπως και στην ουσία του θέματος, όχι. Το ότι ψηφίστηκε ένα ή και περισσότερα Μνημόνια και εκχωρήθηκε εθνική κυριαρχία είναι κάτι που στο χέρι μας ειναι να αποδειχθεί προσωρινό. Καταστάσεις όπως η "κοσοβοποίηση" της Δ.Θράκης δεν θα είναι προσωρινές, όμως...
Και η αριστερή πολιτική καταγωγή του Α.Ρουπακιώτη δεν δικαιολογεί να λέει ότι τεκμηριωμένα επιχειρήματα για υποβοήθηση του έργου της Άγκυρας και υπονόμευση της ελληνικότητας της Δ.Θράκης "δεν μπορει να τα παρακολουθήσει". Ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, πρέπει άμεσα να τον επαναφέρει στην τάξη...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!