Σκόπια: Ο Αβραμόπουλος προωθεί βιβλίο για τον «ελληνικό χαρακτήρα» της περιοχής της Μακεδονίας




Φεβρουάριος 7, 2013.

«Η γνώση της ιστορίας και της γεωγραφίας είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής με ρεαλισμό και νηφαλιότητα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».


Τα παραπάνω δήλωσε  χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ευρωπαϊκή Χαρτογραφία και Πολιτική: Η περίπτωση της Μακεδονίας», συγγραφείς είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος και η Χρυσούλα Παλιαδέλη, καθηγήτρια της αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Παρά το γεγονός ότι θα περίμενε  κανείς τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά, υπάρχει μια σημαντική ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή μας, που παρουσιάζεται με την  κλιμάκωση του λαϊκισμού και του εθνικισμού. Και αυτό, όπως γνωρίζετε, τώρα άρχισε να απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλους όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του πλανήτη μας.

Και βέβαια ο εθνικισμός είναι ένα πράγμα και άλλο από την  ιστορική αλήθεια. Τα ιστορικά στοιχεία υποστηρίζουν την αλήθεια με τεκμηρίωση, όπως σε αυτό το βιβλίο, με ιστορικά ονόματα», είπε ο Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον Αβραμόπουλο «το περιεχόμενο του βιβλίου είναι συναρπαστικό και διαχρονικότητα και οι συγγραφείς που εμφανίζονται σε όλα τα μεγέθη δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες και ανιστόρητες διαφωνίες».


--

  http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!