"ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" Οπλοστάσιο ολκής στις γιάφκες των τρομοκρατών!




Έναν… λόχο θα μπορούσαν να εξοπλίσουν τα όπλα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που έχει εντοπίσει η Αστυνομία.
Όπως αναφέρει το Έθνος, περισσότερα από 40 όπλα έχουν εντοπίσει οι Αρχές από το 2009 μέχρι τη δίδυμη ληστεία στο Βελβεντό. Ο βαρύς οπλισμός έχει εντοπιστεί και κατασχεθεί σε γιάφκες της οργάνωσης, αλλά και στα χέρια των φερόμενων ως μελών της.

Από κυνηγετικές καραμπίνες και περίστροφα μέχρι καλάσνικοφ οι «Πυρήνες» φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους χρήματα αλλά και τις διασυνδέσεις με τον ποινικό χώρο, που τους προμηθεύει τα «καθαρά» όπλα που διαθέτουν.
Σε αντίθεση μάλιστα με παλιότερες τρομοκρατικές ομάδες, όπως η «17 Νοέμβρη» που χρησιμοποιούσαν όπλα-σφραγίδες, όπως το ιστορικό 45άρι, ή οπλισμό που είχαν αποσπάσει από συγκεκριμένες, γνωστές τους ενέργειες, η νέα γενιά τρομοκρατίας, λειτουργεί κάτω από εντελώς διαφορετική νοοτροπία.
Τα μέλη της έρχονται σε επαφή με άτομα του ποινικού χώρου, από τα οποία προμηθεύονται εντελώς καινούργια όπλα - οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η πλειονότητά τους προέρχεται από την Αλβανία.
Περίπου 30 άτομα έχουν συλληφθεί ως μέλη των «Πυρήνων» από την Αντιτρομοκρατική σε επτά επιχειρήσεις σε Αθήνα, Αγρίνιο, Βόλο και αλλού.
Η βασική γιάφκα της οργάνωσης είχε εντοπιστεί στη Νέα Ιωνία Βόλου, ωστόσο, όπλα είχαν βρεθεί και σε αποθήκη στη Νέα Σμύρνη, διαμερίσματα στην Καλλιθέα και υπόγειο στον Πειραιά καθώς και στο Αγρίνιο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!