ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

margarita papandreou

Τον τρόπο που χρόνια τώρα τα κόμματα εξουσίας αντιλαμβάνονταν την έννοια του δημοσίου υπαλλήλου αλλά και της νομιμότητας αποκαλύπτει η λίστα εκείνων που έχουν αποσπασθεί από δημόσιους φορείς στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Νευραλγικές υπηρεσίες του Δημοσίου στερούνται υπαλλήλων για να αποκτήσουν βοηθούς, γραμματείς και παρατρεχάμενους στελέχη του κόμματος, πρώην βουλευτές, φορείς, ακόμη και η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Ενδεικτικό του τι μηχανισμούς είχαν στήσει κάποιοι μέσα στο κόμμα είναι ότι ακόμη και σήμερα υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ, που πληρώνεται βεβαίως από τις κρατικές επιχορηγήσεις, δηλαδή από όλους εμάς, εργάζεται στο «γραφείο μητρός Γιώργου Παπανδρέου».

Υπάλληλο αποσπασμένο από το Δημόσιο στο ΠΑΣΟΚ διέθετε και ο Ακης Τσοχατζόπουλος – όχι στα χρόνια της παντοκρατορίας του, αλλά την εποχή που ήταν διαγραμμένος, υπόδικος και φορτωμένος με κακουργήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπάλληλος που είχε δώσει το ΠΑΣΟΚ στον Α. Τσοχατζόπουλο απομακρύνθηκε τρεις ημέρες μετά την προφυλάκισή του! Υπάλληλο του ΠΑΣΟΚ, αποσπασμένη όμως από το Δημόσιο, απασχολεί και η διαγραμμένη οριστικά από τα μητρώα του κόμματος πρώην υπουργός, κυρία Βάσω Παπανδρέου…

Ο Α. Τσοχατζόπουλος από το 2007 έχει πάψει να εκτελεί χρέη βουλευτή καθώς απέτυχε να εκλεγεί, ενώ στις εκλογές του 2009 αρνήθηκε να κατέβει ως υποψήφιος.

Στις 7 Ιουνίου του 2010 η επιτροπή του Κινήματος ζήτησε την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας λόγω των στοιχείων που προέκυψαν εις βάρος του, καθώς μία εβδομάδα νωρίτερα η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράικου είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τα δημοσιεύματα για την αγορά του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στις 31 Μαρτίου 2011 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφασίζει τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού.

Στις 11 Απριλίου 2011 ο κ. Τσοχατζόπουλος διαγράφεται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ. Την 1η Ιουλίου 2011 η Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία, αποφασίζει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για παθητική δωροδοκία σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μία ακριβώς εβδομάδα αργότερα, στις 8 Ιουλίου, ανακοινώνεται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Α. Τσοχατζόπουλου επειδή βρέθηκαν σημαντικά ποσά σε καταθέσεις υφισταμένων του κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός στο Εθνικής Αμυνας.

Στις 11 Απριλίου 2012, και έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του από τον ειδικό ανακριτή Πρωτοδικών και την εισαγγελέα, συλλαμβάνεται με την κατηγορία για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και οδηγείται στη ΓΑΔΑ. Κι όμως, ο Α. Τσοχατζόπουλος μέχρι και τότε, τρεις μέρες μετά τη σύλληψή του, απασχολούσε στο γραφείο του αποσπασμένο δημόσιο υπάλληλο που του είχε χορηγήσει το ΠΑΣΟΚ και τον οποίο φυσικά πλήρωνε ο ελληνικός λαός.

Πρόκειται για την κυρία Μαρία Α., υπάλληλο του ΟΑΕΔ, η οποία είχε αποσπαστεί στο γραφείο του Α. Τσοχατζόπουλου από τις 19/11/2009, αν και ο πρώην βουλευτής δεν είχε θέσει υποψηφιότητα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Οκτωβρίου 2009.

Η κυρία Μαρία Α. δέχτηκε ειδοποίηση από τα κεντρικά του κόμματος μόλις τρεις μέρες μετά τη σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου να εγκαταλείψει το πόστο της και να επιστρέφει στην προηγούμενη υπηρεσία της.

Η «ιδιαιτέρα μητρός Παπανδρέου»

Μέσα από τις λίστες με τις θέσεις των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στο ΠΑΣΟΚ (118 άτομα), αλλά και από την κατάσταση των μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν προσληφθεί στη πλειονότητά τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πληρώνονται βέβαια από τις κρατικές επιχορηγήσεις, ξεχωρίζουν δύο ακόμα περιπτώσεις.

Η πρώτη περίπτωση, η οποία περιλαμβάνεται στη λίστα με τους μόνιμους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ, προκαλεί ξεχωριστή εντύπωση.

Και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε ότι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, συνεχίζει να έχει στη διάθεσή της γραμματέα!

Στα 86 χρόνια της η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου απασχολεί την κυρία Κωνσταντίνα Β., μόνιμη υπάλληλο στο ΠΑΣΟΚ με σύμβαση αορίστου χρόνου, το όνομα της οποίας υπογραμμίζεται στην κατάσταση υπαλλήλων ΠΑΣΟΚ ως «ιδιαιτέρα μητρός Παπανδρέου».

Ενδεχομένως η χρησιμότητα της γραμματέως να έγκειται και στο γεγονός ότι στον κήπο του «Κτήματος Μαργαρίτα» στην Αλμυρή Κορίνθου… πλακώνει πολλή δουλειά κατά την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου, όπου διοργανώνονται δεξιώσεις γάμων, βαφτίσεων και άλλες εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι το όνομα της κυρίας Κωνσταντίνας Β., η οποία τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο εξωτερικό και παρακολουθούσε κάποιο συνέδριο, συμπεριλαμβάνεται και στο καταστατικό της ΜΚΟ της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού (ΚΕΔΕ – Κέντρο Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη).

Η τρίτη περίπτωση αφορά μία ακόμα αποσπασμένη δημόσιο υπάλληλο μέχρι σήμερα στο γραφείο της πρώην βουλευτού και διαγραμμένης από τα μητρώα του ΠΑΣΟΚ, κυρίας Βάσως Παπανδρέου.

Πρόκειται για την κυρία Αμαλία Β., η οποία βρίσκεται αποσπασμένη στο γραφείο της κυρίας Παπανδρέου από το ΥΠΕΧΩΔΕ εδώ και μία πενταετία. Συγκεκριμένα, η κυρία Αμαλία Β., που είναι υπεύθυνη για το ανενεργό πολιτικό γραφείο της κυρίας Παπανδρέου, αποσπάστηκε στις 23/11/2007.

(Protothema.gr),http://national-pride.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!