Επτά Έλληνες μέσα στους 150 ισχυρούς της Αυστραλίας

Επτά Έλληνες μέσα στους 150 ισχυρούς της Αυστραλίας
Η εφημερίδα “Νorthern Territory News” δημοσίευσε κατάλογο με τους 150 πιο ισχυρούς άνδρες της Αυστραλίας και ανάμεσα τους είναι και επτά Έλληνες ομογενείς.  Και οι επτά έχουν κοινή καταγωγή, προέρχονται από την πόλη  Ντάργουϊν, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη καθώς το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο στην πόλη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην 15η θέση βρίσκεται η οικογένεια  επιχειρηματιών Πασπάλη. Η συγκεκριμένη οικογένεια κυριαρχεί χρόνια στον κλάδο της καλλιέργειας αυστραλιανών μαργαριταριών τα οποία πωλούνται με τη φίρμα “South Sea”, ενώ η εταιρία τους είναι μια από τις πλουσιότερες στην Αυστραλία. Η εταιρία επιπλέον περιλαμβάνει στις δραστηριότητές της φάρμες με αγελάδες, μία τοπική αεροπορική εταιρεία με 21 αεροσκάφη, ένα στόλο 120 αλιευτικών σκαφών, αλλά και ακίνητα στο Σίδνεϊ, το Ντάργουϊν, τη Νέα Υόρκη κ.α.
Στην 40η θέση της λίστας βρίσκετε ο Ανδρέας Λιβέρης, ο οποίος βρίσκετε στην ηγεσία του αμερικανικού κολοσσού  ”Dow Chemical” ενώ είναι σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Άντριου Μακρίδης, επικεφαλής της εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού και νερού στην πολιτεία, βρίσκετε στην 66η θέση, ενώ στις θέσεις 90 και 97 βλέπουμε τον επιχειρηματία Μαρκ Μαρκέλις και τον  επικεφαλής μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος Λεν Νοταράς αντίστοιχα.
Ο έβδομος της λίστας είναι  ο ελληνορθόδοξος ιερέας του Ντάργουϊν Τζόελ Ξάνθος, ο οποίος και καταλαμβάνει την 101η θέση.totalpress365.g

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!