Μήπως μας διαφεύγει κάτι; Η Ελλάδα διασώζεται αλλά η Credit Agricole, Societe Generale και ο Λάτσης εγκαταλείπουν άρον άρον το banking – Μήπως το window άνοιξε για να προλάβουν να αποχωρήσουν οι μεγάλοι παίκτες και μετά πάλι βαθύ σκοτάδι;


Μήπως μας διαφεύγει κάτι; Η Ελλάδα διασώζεται αλλά η Credit Agricole, Societe Generale και ο Λάτσης εγκαταλείπουν άρον άρον  το banking.
Μήπως το window άνοιξε για να προλάβουν να αποχωρήσουν οι μεγάλοι παίκτες;
Το μείζον αυτό ερώτημα τίθεται και προκαλεί έντονο προβληματισμό σε πολλούς οικονομικούς κύκλους.
Γιατί ενώ διαφαίνεται ότι η Ελλάδα θα διασωθεί, η Merkel η καγκελάριος της Γερμανίας θα κομίσει καλές ειδήσεις αλλά σίγουρα όχι κακές στην Ελλάδα, οι μεγάλοι παίκτες αποχωρούν;
Γιατί αποχώρησε η Credit Agricole;
Γιατί αποχώρησε η Societe Generale;
Οι δύο Γαλλικές τράπεζες μένουν φεύγοντας κατ΄ ουσία και μεταφέρουν το ρίσκο της επένδυσης τους στις ελληνικές τράπεζες πουλώντας την Emporiki και Geniki.
Ταυτόχρονα ένας εκ των πλουσιότερων ελλήνων ο Λάτσης που διαχρονικά εκπροσωπεί την ισχύ και τον πλούτο αποφασίσει άρον άρον να πωλήσει και να αποχωρήσει;
Αν οι Γαλλικές τράπεζες και ο Λάτσης έχουν κατανοήσει ότι η Ελλάδα δεν διασώζεται είναι μείζον θέμα.
Αν οι Γαλλικές τράπεζες και ο Λάτσης έχουν κατανοήσει ότι η Ελλάδα διασώζεται αλλά εκτιμούν ότι τελείωσε το banking στην Ελλάδα επίσης είναι μείζον θέμα.
Το γεγονός πάντως είναι ότι οι ισχυροί παίκτες αποχωρούν και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Είναι πολλοί πλέον αυτοί που υποστηρίζουν ότι το window το παράθυρο που θα κρατήσει 2-3 μήνες και άνοιξε από τις αρχές Σεπτεμβρίου όπως είχε αποκαλύψει το www.bankingnews.gr δημιουργήθηκε για ένα και μόνο λόγο για να μπορέσουν να βρουν ευκαιρία και τον χρόνο να αποχωρήσουν οι μεγάλοι ξένοι παίκτες αλλά και οι εγχώριοι οικονομικοί παράγοντες από assets υψηλού ρίσκου όπως είναι το banking.
Μπορεί deals να υλοποιούνται, μπορεί η Κυβέρνηση να δίνει μια μεγάλη μάχη αλλά το βέβαιο είναι ότι κάποιοι αποχωρούν στέλνοντας ένα μήνυμα που πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε όλοι σωστά.
Υπάρχει ο κίνδυνος το window να είναι η μεγάλη παγίδα για την οποία το www.bankingnews.gr προειδοποιεί.
Όταν κλείσει το window το παράθυρο θα ενεργοποιηθεί η παγίδα και όσοι είναι εντός θα είναι τε μεγάλα θύματα.
Πότε θα κλείσει το window;
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα κλείσει προς τα τέλη Νοεμβρίου.
(Οι τιμές στόχοι για τις τράπεζες που θέσαμε αναφέρονται στα τέλη Νοεμβρίου) ενώ ο στόχος των 1000 μονάδων θα επιτευχθεί στο ΧΑ.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!