Λίστα Λαγκάρντ: Το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” κοροϊδεύει κατάμουτρα το Μαξίμου



Άπαντες έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι οι πολιτικοί διαχειριστές απαξιώνονται περαιτέρω και αλείφουν βούτυρο στο ψωμί των κάθε λογής φασιστοειδών γκρουπούσκουλων. Μετά τον κ.Σουρνάρα, ο οποίος δεν βρίσκει τη λίστα Φαλσιανί ή τη λίστα Λαγκάρντ στο υπουργείο Οικονομικών και θα την ξαναζητήσει -λέει- από τους ευρωπαίους εταίρους, αδειάζοντας ουσιαστικά έτσι και τον προκάτοχό του, Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Οικονομικών του Γ.Παπανδρέου, αλλά και τις πρώην ηγεσίες του ΣΔΟΕ, τώρα τη σκυτάλη πήρε το “συστηματάκι ΠΑΣΟΚ”, το οποίο, ως όλα δείχνουν ζεί και βασιλεύει.


Βγαίνει λοιπόν, ο “διώκτης” της 17Ν, πρώην στενός συνεργάτης του κ.Χρυσοχοΐδη, και πρώην διοικητής του ΣΔΟΕ, εισαγγελέας, κ.Διώτης και τι λέει; Ναι, πήρε τη λίστα των 2000 μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, αλλά επειδή ήταν προϊόν υποκλοπής από το στέλεχος της HSBC, Ερβέ Φαλσιανί, δεν μπορούσε να την ερευνήσει. Τα ίδια μας είπε και ο μετέπειτα υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σήμερα, Β.Βενιζέλος. Ολοι, από κοινού να στηρίξουν τον υπουργό μνημονίου, Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ερώτημα1: Δηλαδή, τα 27 ονόματα που ξεχώρισε (!) ο Παπακωνσταντίνου από τα 2000 και τα έδωσε στον προκάτοχο του Διώτη, τον Καπελέρη, να τα ερευνήσει δεν ήταν παράνομο προϊόν υποκλοπής;

Ερώτημα 2: Γιατί ο Παπακωνσταντίνου ξεχώρισε μόνον κάποια ονόματα και δεν τα έδινε όλα εξ’αρχής; Εάν κάποιος δημόσιος υπάλληλος ή στέλεχος κρατικής αρχής ξεχώριζε στοιχεία, και επέκρυπτε τα υπόλοιπα, αυτή τη στιγμή θα εδιώκετο, αν δεν είχε περάσειο κιόλας την πόρτα του Κορυδαλλού.

Ερώτημα 3: Οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και άλλοι που πήραν τις λίστες Φαλσιανί (τα ακούμπησαν χοντρά μάλιστα στον Φαλσιανί) δεν διέπραξαν παρανομία; Πως αυτοί κατάφεραν να πάρουν με βάση αυτά τα στοιχεία τους φόρους τους οποίους δεν κατέβαλαν οι δικοί τους μεγαλοκαταθέτες, και η ελληνική κυβέρνηση -που είναι τόσο νομιμοφανής- δεν το έπραξε; Ολα βρωμάνε από μακριά προσπάθεια συγκάλυψης, και κάλυψης μεγάλων διαπλεκομένων συμφερόντων.

Ερώτημα 4: Γιατί ο Παπακωνσταντίνου μίλησε χτές για διαφθορά στο ΣΔΟΕ; Δικοί του, του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν οι διοικητές του ΣΔΟΕ, Καπελέρης, Διώτης, και οι κάτω από αυτούς; Κάποιοι μάλιστα, εκ των συνεργατών των Καπελέρη-Διώτη εξακολουθούν να είναι στις καρέκλες τους και σήμερα στο ΣΔΟΕ.

Ερώτημα 5: Γιατί ο Παπακωνσταντίνου κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο τη λίστα στα χέρια του και δεν την έδινε αμέσως στο ΣΔΟΕ ή στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να ψαχτεί και να πιεστούν οι μεγαλοκαταθέτες, έστω σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να πληρώσουν τους χρωστούμενους στην Ελλάδα φόρους; Ο Παπακωνσταντίνου πήρε τη λίστα περίπου στην αρχή του 2010, και την έδωσε το 2011 στον Διώτη. Ο τελευταίος ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ το Μάϊο του 2011. Ο Παπακωνσταντίνου πάντως, το Σεπτέμβριο του 2010, άφηνε να εννοηθεί ευθέως μέσα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση είχε στα χέρια της τη λίστα.

Να σημειωθεί πως ο Ιωάννης Διώτης, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε: «Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ’ ον τρόπο μπορεί».

Τώρα, τα υπόλοιπα “όμορφα” σεναριάκια, σύμφωνα με τα οποία η ΕΥΠ πήρε τη λίστα, είναι παραμύθια της Χαλιμάς και ελάχιστα ενδιαφέρουν. Πάντως, ο διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει πάρει τη λίστα με τη μεσολάβηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα.http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!