Συνεχίζονται τα αντίποινα του τουρκικού πυροβολικού στη Συρία, νεκροί Σύροι στρατιώτες


Εικόνα από το χτύπημα του όλμου στο Ακτσάκαλε, σε αντίποινα του οποίου το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις στη Συρία
Εικόνα από το χτύπημα του όλμου στο Ακτσάκαλε, σε αντίποινα του οποίου το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις στη Συρία   (Φωτογραφία:  Reuters )
Βηρυτός
Για νεκρούς Σύρους στρατιώτες από τα τουρκικά αντίποινα στη συριακή οβίδα που σκότωσε πέντε πολίτες μιλούν τουρκικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι επιχειρήσεις του τουρκικού πυροβολικού συνεχίζονται.

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε την έγκριση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για ανάπτυξη στρατευμάτων στο συριακό έδαφος.




Το τουρκικό πυροβολικό έχει προχωρήσει σε χτυπήματα στρατιωτικών στόχων μέσα στη Συρία στην πιο σοβαρή ανάφλεξη στη συροτουρκική μεθόριο από το ξεκίνημα του εμφυλίου, ενώ το ΝΑΤΟ να έχει προχωρήσει σε ισχυρή δήλωση υποστήριξης στην Άγκυρα -χωρίς πάντως να κάνει αναφορά στο δόγμα «συλλογικής άμυνας».

Το πρωί της Πέμπτης, πηγή στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το Reuters ανέφεραν πως τα αντίποινα του τουρκικού στρατού στο Τελ Αμπιάντ συνεχίζονται και φτάνουν μέχρι και 10 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της Συρίας.

2 φωτογραφίες
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τις επιχειρήσεις έχουν χάσει τη ζωή τους μέλη του συριακού στρατού. Για νεκρούς Σύρους στρατιώτες είχε κάνει λίγο νωρίτερα λόγο και η συριακή αντικαθεστωτική ομάδα «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων». Καμία από τις δύο πηγές δεν ανέφερε αριθμό νεκρών.

«Ναι» από τη Βουλή για επιχειρήσεις ζητά η τουρκική κυβέρνηση

Παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε με έγγραφό της προς την τουρκική Εθνοσυνέλευση την έγκριση της Βουλής για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων πέραν των συνόρων με τη Συρία.


Το έγγραφο διαβιβάστηκε στην Εθνοσυνέλευση το πρωί της Πέμπτης.


Την ίδια στιγμή, ο σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ιμπραήμ Καλίν, ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter πως η Τουρκία «δεν ενδιαφέρεται να κάνει πόλεμο με τη Συρία αλλά θα προστατεύσει τα σύνορά της».


Η Άγκυρα, προσέθεσε, θα συνεχίσει τις πολιτικές και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στις 06:45 το πρωί το τουρκικό πυροβολικό έβαλλε τρεις φορές εναντίον συριακών θέσεων, ενώ σημειώνουν ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα το τουρκικό έδαφος επλήγη από συριακά πυρά 16 φορές.


Τα πλήγματα προήλθαν από θέσεις που βρίσκονται σε απόσταση 3-20 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Αναφέρουν επίσης ότι κατά τα νυχτερινά αντίποινα, το τουρκικό πυροβολικό έπληξε 16 σημεία στη Συρία με 50 βολές.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!