Ανοικτό το χρονοδιάγραμμα της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ανοικτό παραμένει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αποστολής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το στέλεχος του ΔΝΤ τόνισε πως οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται και δεν προέβη σε σχόλια ή εκτιμήσεις για την κατάληξή τους.  Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα ακόμη για το πότε θα ολοκληρωθεί η αποστολή», προσθέτοντας πως στόχος είναι να προσδιορισθούν ρεαλιστικά και βιώσιμα μέτρα και να καταρτιστεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα.
Μάλιστα, ο κ. Ράις τόνισε πως τόσο η βιωσιμότητα του χρέους όσο και η χρηματοδοτική διασφάλιση του προγράμματος αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκταμίευση της συμμετοχής του Ταμείου. «Το πώς θα ικανοποιηθούν αυτές οι προϋποθέσεις το συζητάμε με την ελληνική κυβέρνηση και με τους ευρωπαίους εταίρους μας» εξήγησε. Όσον αφορά το πολύ κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ξεκαθάρισε πως ο στόχος παραμένει η μείωσή του στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Ερωτηθείς για τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας και της Συνόδου Κορυφής ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε πως «όλοι κινούνται όσο πιο γρήγορα μπορούν». Παράλληλα,  ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να τοποθετηθεί στο εάν τελικώς θα υπάρξει πολιτική απόφαση για την Ελλάδα και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Σε ερώτηση για τη «λίστα Λαγκάρντ» και τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είπε πως πάγια θέση του ΔΝΤ είναι πως τα φορολογικά βάρη θα πρέπει να κατανέμονται δίκαια. Τέλος, τόνισε πως η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ θα παραστεί στο κρίσιμο Eurogroup του Λουξεμβούργου στις 8 Οκτωβρίου.
 
Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!