Ισραήλ: Υποσχέσεις ειρήνης από Αίγυπτο και Ιορδανία…


Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρεσβευτής της Αιγύπτου στο Ισραήλ, παραδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρεζ. Υποσχέθηκε, ότι η ειρήνη ανάμεσα στα δυο κράτη δεν θα διαταραχθεί. Ωστόσο, από τους διπλωματικούς παρατηρητές δεν έχει ξεφύγει το ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου, όταν αναφέρεται στο Ισραήλ αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το όνομα του κράτους αυτού!

Το όνομα του Αιγύπτιου πρεσβευτή είναι Ατέφ Μοχάμεντ Σάλεμ Σαγιέντ Ελάχλ, ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι κομίζει «μήνυμα ειρήνης» και ότι θα εργαστεί για την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια… Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι η συμφωνία ειρήνης του 1979 δεν κινδυνεύει.
Τα διαπιστευτήριά του παρέδωσε όμως και ο νέος Ιορδανός πρεσβευτής, Ουαλίντ Χαλίντ Αμπντουλάχ Ομπεϊντάτ, δικηγόρος, επικεφαλής του νομικού τμήματος του ιορδανικού υπουργείου Εξωτερικών, καταλαμβάνοντας μια θέση που χήρευε τα τελευταία δύο χρόνια. Ο ίδιος μάλιστα, αποδεχόμενος τη θέση, αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα με τη φυλή από την οποία προέρχεται, μέλη της οποίας του έταξαν μέχρι και μεγάλο ποσό χρημάτων για να μην την αποδεχθεί.
Η ουσία είναι, ότι η Ιορδανία αποφάσισε να στείλει πρεσβευτή, αφού πρώτα η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι θα κάνει το ίδιο.http://www.defence-point.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!