Προκλητικές δηλώσεις στελέχους ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί να μην λέγονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί;

Προκλητικές δηλώσεις στελέχους ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί να μην λέγονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί;
Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη.
Ο κ. Θεοδωρίδης έδωσε συνέντευξη στην αντίστοιχη ΕΡΤ των Σκοπίων, τη «Μακεδονική» Ραδιοφωνία Τηλεόραση, και αφού τάχθηκε υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα της Μακεδονίας, τόνισε ότι στις επόμενες εκλογές που θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υιοθετηθεί μια νέα εξωτερική πολιτική που δεν θα έχει σχέση με την εθνικιστική που επικρατεί έως και σήμερα!

«Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει μια νέα ατμόσφαιρα» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη μέρα σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η εξωτερική πολιτική θα βασιστεί στις ιδέες της ειρήνης και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των γειτονικών κρατών. Πιστεύουμε ότι θα διαμορφωθεί μια νέα εξωτερική πολιτική και όχι η εθνικιστική που υπάρχει σήμερα και υπήρχε στο παρελθόν» συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει ένα τέλος στη διάκριση που υφίστανται οι «Μακεδόνες» πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά δεν τους αφήνει το ελληνικό κράτος.
Βλέποντας το πρόσφορο έδαφος, η Σκοπιανή δημοσιογράφος ρώτησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εάν ο κ. Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία των δύο χωρών και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Χάγης!
«Το όλο θέμα θα κλείσει σε φιλικό και θα βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για σύνθετη ονομασία. Erga omnes. Είναι η επίσημη θέση αυτή τη στιγμή.

Πιστεύω θα βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί και τους πολίτες της Μακεδονίας. Η προσωπική μου θέση είναι ότι η χώρα σας και κάθε χώρα στον κόσμο μπορεί και πρέπει να διαλέγει όποια ονομασία επιθυμεί χωρίς να την εμποδίζει μια γειτονική χώρα» σημείωσε ο κ. Θεοδωρίδης.
Συνεχίζοντας η Σκοπιανή δημοσιογράφος, τόνισε στον κ. Θεοδωρίδη ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρ’ ολίγο να γίνει ο αγαπημένος της μη Σκοπιανός πολιτικός αλλά της τα… χάλασε όταν στο θέμα της ονομασίας δεν παρουσίασε φρέσκιες ιδέες αλλά έμεινε στην απόφαση περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Η απάντηση του μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξής: «Υπάρχουν πολλές πολιτικές απόψεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν αυτές οι φωνές που μιλούν για σύνθετη ονομασία, υπάρχουν όμως και άλλες φωνές, όπως οι δικές μας, που μιλούν για αυτοπροσδιορισμό»!
Πως το βλέπετε κύριε Θεοδωρίδη, θα επικρατήσει η δική σας άποψη ή θα παραμείνει η… ξεπερασμένη αντίληψη περί ελληνικής Μακεδονίας και σύνθετης ονομασίας;
ΠΗΓΗ: star.gr,http://www.tsantiri.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!