Τουρκία: Κατασχέθηκε ύποπτο φορτίο αεροσκάφους


Πολιτικό πολιτικό αεροσκάφος της Συρίας, προερχόμενο από τη Μόσχα, που θεωρήθηκε ύποπτο για μεταφορά όπλων, υποχρεώθηκε...
το βράδυ της Τετάρτης να προσγειωθεί στην Άγκυρα από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το αεροσκάφος που μετέφερε 35 επιβάτες συνοδευόταν από F4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας για να υποβληθεί σε έλεγχο, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.


Η Τουρκία έλαβε πληροφορίες ότι το συριακό πολιτικό αεροπλάνο, το οποίο ανάγκασε να προσγειωθεί σήμερα στην Άγκυρα, μετέφερε «μη πολιτικό φορτίο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας σε απευθείας μετάδοση στην τουρκική τηλεόραση, ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι η Τουρκία ενήργησε εντός του πλαισίου των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου για την έρευνα σε πολιτικά αεροπλάνα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά.

Μετά από έλεγχο στο αεροσκάφος οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν το ύποπτο φορτίο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει τμήματα πυραύλων, σύμφωνα με το NTV.


Το αεροπλάνο αυτό, ένα Airbus Α-320, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα προς τη Δαμασκό με 35 επιβάτες, αναμένει το πράσινο φως των τουρκικών αρχών για να συνεχίσει το ταξίδι του.http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!