Ρώσοι πράκτορες στο συριακό α/φος που έλεγξαν οι Τούρκοι;


Μια νέα διάσταση στην υπόθεση του αεροσκάφους Airbus A320 των συριακών αερογραμμών που υποχρέωσαν σε προσγείωση οι Τούρκοι και το υπέβαλαν σε έλεγχο ασφαλείας, κατάσχοντας στρατιωτικό υλικό, σύμφωνα πάντα με όσα οι ίδιοι δήλωσαν χωρίς να προσκομίσουν αποδείξεις, έρχεται να δώσει ο γνωστός ισραηλινός ιστοχώρος «debka».
Το αεροσκάφος, όπως είναι γνωστό μετέφερε 30 επιβάτες. Σύμφωνα λοιπόν με τον προαναφερθέντα ιστοχώρο, οι 17 ήταν πράκτορες τω ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα της υπηρεσίας αντικατασκοπείας – εσωτερικής ασφάλειας, της FSB. Αποστολή τους στη Συρία θα ήταν να διαπιστώσουν τις ταυτότητες 300-400 ισλαμιστών από την περιοχή του Καυκάσου, Τσετσένων σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι οποίοι πολεμούν δίπλα στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας.

Η εμπλοκή της ρωσικής αντικατασκοπείας στο εξωτερικό δεν θα πρέπει αν εκπλήσσει, κυρίως διότι τα πρόσωπα που καλούνται οι πράκτορες να ελέγξουν αποτελούν απειλή εσωτερικής ασφαλείας για τη Ρωσική Ομοσπονδία, αφού όταν και εάν επιστρέψουν στη χώρα, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να συνεχίσουν το… θεάρεστο έργο του «ιερού πολέμου» (τζιχάντ).
Για την ιστορία αναφέρουμε, ότι οι πράκτορες αυτοί έφεραν διπλωματικά διαβατήρια που τους εξασφάλισε την αποφυγή των ελέγχων των τουρκικών αρχών. Το μόνο ερώτημα που θέτουμε σε σχέση με το δημοσίευμα, είναι εάν και κατά πόσον αποστολή τους ήταν απλώς η καταγραφή – διασταύρωση των στοιχείων των Τσετσένων, ή θα σκόπευαν να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν όσο το δυνατόν λιγότεροι στην Τσετσενία…http://www.defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!