Στην Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ την Τρίτη 9 Oκτωβρίου

  (Φωτογραφία:  Fosphotos )
Αθήνα
Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει -για πρώτη φορά εν μέσω της κρίσης- η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι υπάρχει καθυστέρηση στην έγκριση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί μέσα στην Ευρωζώνη» τόνισε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ. Η γερμανική κυβέρνηση λαμβάνει υπ'όψη ότι η Αθήνα έχει δείξει την ισχυρή της πρόθεση να προχωρήσει γοργά σε μεταρρυθμίσεις «κι αυτό θέλουμε να το υποστηρίξουμε» επισήμανε.


Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στη διαρκεια της οποίας θα τεθούν τα ζητήματα της «κατάστασης στην Ελλάδα, στην Ευρωζώνη και διεθνή θέματα, όπως και οι διμερείς σχέσεις», όπως δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, η Γερμανίδα καγκελάριος θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό.


Ο Στ.Ζάιμπερτ σημείωσε ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου θα πραγματοποιηθεί μετά από την πρόσκληση που της απηύθυνε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο τον Αύγουστο.


«Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. Ανγκελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.


«Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει  ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές  ευρωπαϊκές αποφάσεις» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.  




Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!