Ολάντ-Ραχόι: Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και οριστική λύση ως το τέλος του '12

Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την ανάγκη να βρεθεί οριστική λύση έως το τέλος του έτους, υποστήριξαν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
«Ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία έχουμε την ίδια θέση για τα ραντεβού που μας περιμένουν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και εξήγησε ότι μεγάλη προτεραιότητα και για τους δύο είναι «να προχωρήσει, κατά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου, όσο αυτό είναι δυνατό, η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη».

«Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόϊκας. Εφ'όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο Φρ. Ολάντ.
«Όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε», είπε ο Μαριάνο Ραχόι και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».
 
 
Άλλο ένα επεισόδιο στο γνωστό σήριαλ της ισπανικής διάσωσης αναμένεται να έχουμε σήμερα. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να συναντηθεί με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στο Παρίσι, στο πλαίσιο της διμερούς γαλλο-ισπανικής συνόδου, στη διάρκεια της οποίας οι δύο χώρες αναμένεται να τονίσουν την ομοφωνία τους σε ευρωπαϊκά θέματα, όπως η εποπτεία των τραπεζών. Να σημειωθεί ότι ο Ολάντ θα υποδεχθεί τον Ραχόι στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων περίπου στις 11:00 (12:00 ώρα Ελλάδας), ενώ συναντήσεις μεταξύ μελών των κυβερνήσεων των δύο χωρών θα πραγματοποιηθούν στα διάφορα υπουργεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.  Εν συνεχεία, όλοι οι αξιωματούχοι θα παραστούν στο γεύμα εργασίας που θα παρατεθεί στα Ηλύσια, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου και του Ισπανού πρωθυπουργού στις 14:45 (15:45 ώρα Ελλάδας). Η συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία στους δύο ηγέτες να επαναλάβουν «την ισχυρή ομοφωνία της Γαλλίας και της Ισπανίας» σε ευρωπαϊκά ζητήματα, και κυρίως στο σχέδιο εποπτείας των τραπεζών, την κοινή αγροτική πολιτική και τον φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
 
Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!