ΕΚΤ: Παρέμβαση στις αγορές ομολόγων για τη σωτηρία του ευρώ



Τι ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ για τις αγορές ομολόγων. Πώς θα εξελιχθεί το πρόγραμμα OMT, για την προστασία του κοινού νομίσματος. Σταθερό το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Πρόγραμμα παρεμβάσεων της ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων υπό όρους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Το πρόγραμμα θα έχει τον τίτλο Outright Monetary Transactions (Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές, OMT) Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως η ΕΚΤ δρα εντός της εντολής της.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μάριο Ντράγκι, οι αγορές θα είναι απεριόριστες για τίτλους με ωρίμανση από 1-3 χρόνια και οι τίτλοι που θα αγοράζονται θα εντάσσονται στη διαδικασία της "αποστείρωσης".
Σε περίπτωση παρέμβασης της ΕΚΤ οι αξιολογήσεις των χωρών δεν θα λαμβάνονται υπόψη.
Η συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι είναι σε εξέλιξη.

Αμετάβλητο το επιτόκιο
Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,75%.
Το ποσοστό αποτελεί ούτως ή άλλως ιστορικό χαμηλό, μετά την άνοδο του πληθωρισμού του περασμένου μήνα που εξουδετέρωσε τις προσπάθειες να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη με την μείωση του κόστους δανεισμού.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη σε ετήσια βάση αυξήθηκε στο 2,6% τον Αύγουστο από 2,4% τον Ιούλιο, ποσοστό υψηλότερο του αναμενομένου και πάνω από το στόχο της, που είναι να βρίσκεται κοντά στο 2%.
Η  ΕΚΤ διατήρησε επίσης το επιτόκιο καταθέσεων για τις τράπεζες στο 0,0%, ένα χαμηλό το οποίο ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία τον Ιούλιο, για να ενθαρρύνει τις τράπεζες να δανείζουν σε άλλες, από τις οποίες λαμβάνουν ελαφρώς υψηλότερο επιτόκιο, σήμερα κάπου 0,1%.
Η ΕΚΤ διατήρησε εξάλλου το επιτόκιο έκτακτου δανεισμού στο 1,50%.http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!