Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ράιχενμπαχ στη Βουλή

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ράιχενμπαχ στη Βουλή

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Task Force Χόρστ Ράιχενμπαχ είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή μετά από σχετικό αίτημα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κύριοι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Μηλιός ενώ τον κ. Ράινχεμπαχ συνόδευε η υπεύθυνη του γραφείου της Ομάδας Δράσης στην Αθήνα κυρία Ζωρζέτα Λάλη.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρουσίασε τις βασικές αρχές του οικονομικού προγράμματος του κόμματος καθώς και τις θέσεις του για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ειδικότερα επισημάνθηκε πως η κρίση λαμβάνει επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς πλήττει ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Ράινχεμπαχ να συμπεριλάβει στην έκθεσή του ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά στις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
Η ομάδα των βουλευτών, επεσήμανε στον κ. Ράιχενμπαχ πως η εφαρμογή του προγράμματος της εσωτερικής υποτίμησης όχι μόνο δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις ανάκαμψης, αλλά οδήγησε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λήψης νέων μέτρων, πλήττοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.
Μόνη λύση σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι η λήψη άμεσων μέτρων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους ενώ η αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να έχει σταθερές επαφές με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Στη συνάντηση έγινε ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο των πάγιων διατυπωμένων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και με δεδομένη την άποψή του για την αποτυχία του υλοποιούμενου προγράμματος στο δημοσιονομικό και αναπτυξιακό πεδίο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!