Αιματηρά επεισόδια: Στο στόχαστρο οι πρεσβείες δυτικών χωρών

Χιλιάδες ισλαμιστές διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Χαρτούμ, αφού προηγουμένως είχαν κατεβάσει τη γερμανική σημαία και στη θέση της ύψωσαν ένα ισλαμικό λάβαρο.
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του, όταν χτυπήθηκε από περιπολικό της αστυνομίας το οποίο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές που εκτόξευαν πέτρες στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ μετά από τηλεφώνημα για βόμβα, εκκενώθηκαν πανεπιστήμια σε Τέξας και Ντακότα.

Οι διαδηλωτές, περίπου 5.000 κατά την αστυνομία, απέκλεισαν το δρόμο για να εμποδίσουν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν το φλεγόμενο κτίριο, ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να τους διαλύσουν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.
Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι είδε τους διαδηλωτές να μπαίνουν στο κτίριο της πρεσβείας, που βρίσκεται στο κέντρο του Χαρτούμ, να σπάνε τα παράθυρα και να βάζουν φωτιά στην κεντρική είσοδο.
Από το Βερολίνο, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι όλοι οι υπάλληλοι της γερμανικής πρεσβείας είναι ασφαλείς. "Η γερμανική πρεσβεία στο Χαρτούμ έχει γίνει στόχος επίθεσης βίαιων διαδηλωτών" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική κυβέρνηση.
Βεστερβέλε: Η επαίσχυντη ταινία δεν είναι δικαιολογία για τη βία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι κατανοεί την οργή στον ισλαμικό κόσμο για την ταινία που προσβάλλει τον Προφήτη Μωάμεθ, τόνισε όμως ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τη βία.
"Καταδικάζω αυτή την επαίσχυντη ταινία, αλλά δεν είναι δικαιολογία για τη βία, δεν είναι δικαιολογία για τις εφόδους σε πρεσβείες, δεν είναι δικαιολογία για να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ή να δολοφονούνται άνθρωποι", τόνισε ο Βεστερβέλε σε τηλεοπτική του δήλωση που μεταδόθηκε στα γερμανικά και στα αγγλικά.
Περιέγραψε την ταινία ως ένα "αντί-ισλαμικό βίντεο μίσους" που είναι προσβλητικό για εκατομμύρια πιστούς. Ο Βεστερβέλε πρόσθεσε ότι το προσωπικό της γερμανικής πρεσβείας στο Χαρτούμ είναι ασφαλές.http://news247.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!