Μετάνιωσε ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν που μας έβαλαν στην ΕΟΚ!



O άνθρωπος, ο πολιτικός που βοήθησε τα μέγιστα για να μπει η Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ, λόγω και της φιλικής σχέσης που είχε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν  σε κοινή συνέντευξη με τον πρώην Καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτστο περιοδικό “Der Spiegel” χαρακτηρίζει ουσιαστικά λάθος εκτίμησή του την αποδοχή της χώρας μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

 «Θυμάμαι Χέλμουτ πως είχες επιφυλάξεις για την αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1981. Ήσουν προφανώς σοφότερος από εμένα» αναφέρει στο γερμανικό περιοδικό ο πάλαι ποτέ ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.



Οι δύο πρώην Ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν βέβαιοι για τη διατήρηση της ευρωζώνης αλλά ζητούν συγκεκριμένες αλλαγές και κυρίως να μην γίνει αποδεκτή καμία χώρα στο ευρώ, πέρα από την Πολωνία.

«Ήδη 17 χώρες είναι πάρα πολλές» ανέφερε ο πρώην Καγκελάριος Σμιτ ο οποίος ζήτησε από κοινού με τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν να μετατραπεί η ευρωζώνη σε μια «Ευρώπη πρώτης ταχύτητας» εκ των οποίων οι 17 χώρες να μετεξελιχθούν σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. “Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ. Αν δεν θέλει η χώρα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της θα αποχωρήσει μόνη της. Όταν είσαι μέλος κάποιας ομάδας πρέπει να μάθεις να παίζεις με τους κανόνες” .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!