Δεν θ’ αντέξουν περαιτέρω επιδείνωση στην ευρωζώνη, οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας (SNB)

 

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας «δεν διαθέτουν, σήμερα, επαρκή κεφάλαια» προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης κρατικού χρέους στην 17μελή ευρωζώνη, προϊδέασε σήμερα στη Βέρνη η Swiss National Bank (SNB).
'Οπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της SNB, κ.Ζαν-Πιέρ Νταντίν, τόσο η UBS όσο και η Credit Suisse, «έχουν προσπαθήσει να συγκεντρώσουν μεγαλύτερα κεφάλαια» ενόψει παρόμοιας προοπτικής.
Τόνισε όμως: «Παρ' ότι έχει επιτευχθεί τέτοια πρόοδος, η SNB εκτιμά ότι το περιθώριο απώλειας -λόγω κινδύνου- κεφαλαίων, που αυτές οι δύο τράπεζες διαθέτουν, προς το παρόν δεν κρίνεται επαρκές, συγκριτικά με με το ικανοποιητικό περιθώριο που θα είχαν», εφόσον τα συνολικά κεφάλαιά τους ήταν τέτοια, που να τούς επέτρεπαν να αντιπαρέλθουν, έστω κι αν επιδεινωνόταν η παρούσα κρίση στην ευρωζώνη.
Εξάλλου, η SNB διαβλέπει «καθοδική τάση των τιμών στην ελβετική αγορά ακινήτων», εάν επιδεινωθεί κι άλλο στην ευρωζώνη η κρίση, «εξέλιξη που θα επηρεάσει δυσμενώς τις ελβετικές τράπεζες, που επενδύουν σε αυτήν την αγορά».
Πάντως προς το παρόν η SNB δεν μεταβάλλει τους δικούς της υπολογισμούς για την ισοτιμία ευρώ-ελεβετικού φράγκου στο ορατό μέλλον, διατηρώντας για την πορεία του ισολογισμού της τις ισοτιμίες : 1,20 φράγκο το ευρώ και 1,25 δολάριο ΗΠΑ το ευρώ.
AME - ΜΠΕ

Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!