Οι έλληνες Κροίσοι περνάν καλά (Guardian)…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, απόντες από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα είναι, αρκετοί έλληνες “Κροίσοι”, οι οποίοι συνεχίζουν την πλουσιοπάροχη τους ζωή σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα στη χώρα.  Θυμίζουμε ότι στην Guardian πριν από μερικές εβδομάδες είχε φιλοξενηθεί συνέντευξη της Κ. Λαγκάρντ, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τις αναφορές στη χώρα μας, ενώ είχε μιλήσει για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή η οποία υπάρχει την Ελλάδα.
Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της Guardian, τονίζεται ότι η τάξη των πλουσίων της Ελλάδας δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί σχεδόν καθόλου από την κρίση που βιώνει η χώρα, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την καθημερινότητά τους και μοιράζοντας το χρόνο τους μεταξύ των νησιών του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου, όπου διατηρούν εξοχικά σπίτια κι επαύλεις, και του Λονδίνου. Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Έλληνες «ολιγάρχες» έκαναν τεράστιες περιουσίες από τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τις τράπεζες και τις κατασκευές και κατόπιν επέλεξαν εν γνώσει τους να σταθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
 Το δημοσίευμα, το οποίο φέρει την υπογραφή της Helena Smith, υποστηρίζει ότι οι περίπου 900 εφοπλιστικές οικογένειες που ελέγχουν το 15% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου κράτησαν χαμηλό προφίλ, αναφέροντας ωστόσο ότι ο εφοπλιστικός κλάδος συνεισέφερε πάνω από 175 δισ. ευρώ σε συνάλλαγμα την τελευταία δεκαετία, την ώρα που το δημόσιο χρέος της χώρας είναι συνολικά 280 δις. Όπως σημειώνεται: «Την κρίση την έφεραν οι ίδιοι οι Έλληνες, γιατί άφησαν τους απατεώνες και τη διαφθορά να εξαπλωθούν». Επίσης: «Σε μια στιγμή όπου η Ελλάδα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, κάποιες συμβολικές κινήσεις από τους πιο πλούσιους πολίτες της, αυτοί δείχνουν να μην κάνουν το παραμικρό για να βοηθήσουν τη χώρα τους», δηλώνει στον Guardian ο Θεόδωρος Πελαγίδης, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Αντιθέτως, αυτό που κάνουν οι Έλληνες Κροίσοι, είναι να στέλνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, για να αγοράσουν ακίνητα σε ακριβές λονδρέζικες περιοχές, όπως το Μέιφεαρ ή σε μέρη εντός Ελλάδας που τους είναι προσφιλή, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!