Δάνεια με εγγύηση… τον κρατικό χρυσό



Το ακούγαμε σαν θεωρία συνωμοσίας και δε θέλαμε να το πιστέψουμε.
Λέγαμε ότι είναι κάτι σαν τους… Ελοχίμ ή ότι όλοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα. Τώρα φαίνεται ότι κάποιοι το έχουν κάνει σχέδιο και μάλιστα το σκέφτονται ιδιαίτερα σοβαρά. Τα ξένα πρακτορεία βοούν από τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι Γερμανοί σοφοί έχουν συντάξει ένα σχέδιο εμπνέεται από το Sinking Fund του Alexander Hamilton στις ΗΠΑ, το οποίο είχε δημιουργηθεί το 1790
Αποκαλείται European Redemption Pact και έχει σχέση με τα ευρωομόλογα που τόσο πολύ δε θέλουν οι Γερμανοί φοβούμενοι θα πληρώνουν εσαεί.

Το σχέδιο χωρίζει τα χρέη των χωρών της ευρωζώνης.
Τα χρέη κάθε χώρας έως το όριο του 60% του ΑΕΠ που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας, παραμένουν κρατικά. Όμως, όσα περισσεύουν μεταφέρονται στο fund αποπληρωμής. Αυτά τα χρέη αναχρηματοδοτούνται μέσω της έκδοσης κοινών ομολόγων.
Αν ίσχυε σήμερα η Ιταλία θα μετέφερε στο fund χρέη 960 δισ. ευρώ, η Γερμανία 580 δισ. ευρώ, η Γαλλία 500 δισ. κτλ.
Το σύνολο των χρεών που θα αναλάμβανε το fund θα ήταν 2,326 τρισ. ευρώ. Το fund έχει, βέβαια, ένα κόστος για τη Γερμανία. Το κόστος δανεισμού του για τα κοινά ομόλογα θα είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που σήμερα πληρώνει η χώρα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως θα κοστίσει στην χώρα 0,6% του ΑΕΠ της ετησίως.
Κι εδώ έχουμε το καλό. Ο δανεισμός που θα κάνει η Γερμανία θα έχει αντάλλαγμα τον χρυσό της κάθε χώρας, ουσιαστικά ο χρυσός θα είναι πλέον το βασικό… νόμισμα και το ευρώ θα είναι απλά για τις καθημερινές συναλλαγές.
Η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Ιταλία που θα έχουν πρόβλημα και θα πρέπει να δανειστούν θα παίρνουν χρήματα με εγγύηση το χρυσό τους. Ετσι και οι Γερμανοί θα αποδεχθούν τα ευρωομόλογα και θα ξέρουν ότι μπορούν  να τα πάρουν πίσω σε χρυσάφι.http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!