Η μάχη των Αθηνών


nd_new
Το γαλάζιο κάστρο του Λεκανοπεδίου μπορεί να έπεσε στις 6 Μαΐου αλλά ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να ανακτήσει το χαμένος έδαφος. Η «επιχείρηση Αθήνα» θα κορυφωθεί για τη ΝΔ την Παρασκευή με την ανοικτή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ ξεκίνησε ήδη και η εξόρμηση κεντρικών στελεχών που επιστρατεύθηκαν για τη μάχη της πρωτεύουσας - ανάμεσά τους και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε σε κομματική εκδήλωση στο Μενίδι.
Στην εκστρατεία για αναστροφή του κλίματος στο Λεκανοπέδιο, όπου βασικός στόχος της ΝΔ είναι η ανατροπή της πρωτιάς που είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μαΐου, μπήκε μπροστά προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε εκλογικά περίπτερα του κόμματος στο Σύνταγμα και σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Γαλάτσι και Νέο Ψυχικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με πολίτες σε κεντρικές πλατείες των συγκεκριμένων δήμων, ενώ επικαλούμενος την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης ζήτησε από τα τοπικά γαλάζια στελέχη να κινητοποιηθούν «πόρτα πόρτα» στις αθηναϊκές γειτονιές ώς την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.

Στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν ότι η ΝΔ μπορεί να ανακτήσει την πρώτη θέση στην Α' Αθήνας και να μειώσει σημαντικά το άνοιγμα της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας και στο άλλοτε Υπόλοιπο Αττικής. «Εάν η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο ανακοπεί, τότε η ΝΔ θα εξασφαλίσει ένα σημαντικό προβάδισμα, αφού στην περιφέρεια η υπεροχή της είναι δεδομένη», αναφέρει σύμβουλος του προέδρου που παρακολουθεί σε καθημερινή βάση και τα αποτελέσματα των κυλιόμενων μετρήσεων που φθάνουν στο κόμμα.
Με τη μαζική εξόρμηση γαλάζιων στελεχών στο Λεκανοπέδιο και σκληρό ροκ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ανέβασε από χθες προεκλογικές ταχύτητες με στόχο όχι μόνον να εξασφαλίσει την εκλογική πρωτιά στις κάλπες της Κυριακής, αλλά το κυριότερο, όπως αναφέρουν από τη Λεωφόρο Συγγρού, να δημιουργήσει ρεύμα ευρείας επικράτησης που θα διασφαλίσει τον κυρίαρχο ρόλο του κόμματος στο μετεκλογικό τοπίο.
Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να κλιμακώσει χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις και την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμά ότι η τακτική της μετωπικής σύγκρουσης που έχει επιλέξει με τον Αλ. Τσίπρα στη νέα προεκλογική περίοδο φέρνει ήδη αποτελέσματα. Το βάρος της αντιπαράθεσης έχει μετατεθεί πλέον από το πεδίο της οικονομίας στα θέματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ «αφοπλίζεται», όπως λένε χαρακτηριστικά στον τρίτο όροφο της Λεωφόρου Συγγρού.
Το μήνυμα είναι ότι στο πεδίο της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης, ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνον δεν μπορεί να κινηθεί υψώνοντας την αντιμνημονιακή σημαία, αντιθέτως οι θέσεις του «προκαλούν την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας και αντισυσπειρώσεις πολιτών, ιδίως στην Αττική», όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Τη «μαύρη τρύπα» που προκαλεί στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ η ατζέντα της ασφάλειας, στη ΝΔ θεωρούν ότι έχει ήδη αντιληφθεί η Κουμουνδούρου και σε μια προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο έδαφος αποδίδουν τη χθεσινή επίσκεψη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας (ΓΑΔΑ). Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ξιφούλκησε κατά του Αλ. Τσίπρα αναφέροντας ότι επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ «ως ανεκδιήγητος λαϊκιστής και καιροσκόπος», ενώ «την είχε πλησιάσει μόνον ως διαδηλωτής, με ομάδες που βρίζουν την Αστυνομία».
Υπό αυτό το πρίσμα, η ΝΔ θα επιμείνει να κρατά στην κορυφή της πολιτικής αντιπαράθεσης τα θέματα της ασφάλειας και με αυτή τη στόχευση προγραμματίστηκε ειδική εκδήλωση στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, κατά την οποία ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει αναλυτικά το γαλάζιο πρόγραμμα για την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Σε ένα ακόμη «χτύπημα» στο κόμμα Καμμένου, η ΝΔ ανακοίνωσε χθες το βράδυ την προσχώρηση του πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης Χάρη Αηδονόπουλου.                        sofokleous  10.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!