Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μειονοτικά δικαιώματα… στην Θράκη και όχι μόνο




Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μειονοτικά δικαιώματα…
Έτσι τιτλοφορείται το φυλλάδιο υποψήφιου μουσουλμάνου βουλευτή στην Ροδόπη, ο οποίος επιδιώκει την εκλογή του μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παρεπιμπτόντως, το φυλλάδιο είναι γραμμένο στην τουρκική γλώσσα και διανέμεται πόρτα – πόρτα, αφού πρώτα «βγει» από αυτοκίνητο του τουρκικού προξενείου (παρόμοια διανομή φυλλαδίων γίνεται και για μουσουλμάνο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, επίσης στο νομό Ροδόπης).

Εμείς, σας παραθέτουμε την μετάφραση του κειμένου (αφού φτάσαμε ως χώρα να διακινούνται προεκλογικά φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα, όλοι καταλαβαίνουμε και το βάθος επηρεασμού που υπάρχει στους Έλληνες μουσουλμάνους ψηφοφόρους της Θράκης), αφού επισημάνουμε και τις μερικές χιλιάδες μουσουλμάνων ψηφοφόρων που αναμένονται να εισέλθουν (με ενοικιαζόμενα –από ποιόν άραγε;- λεωφορεία) από την Τουρκία στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα…


Πριν την ανάγνωση της μετάφρασης του συγκεκριμένου φυλλαδίου (η οποία έχει και έναν μικρό εκ μέρους μας σχολιασμό), θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων στις θέσεις που αφορούν γενικότερα θέματα και συγκεκριμένα θέματα κατάργησης νόμων και δικαστικών αποφάσεων του Αρείου Πάγου, ενώ σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις – απαιτήσεις για εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στην εκπαίδευση μέσω δίγλωσσων σχολείων (αγνοώντας πως υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης στην οποία ακόμη και η Τουρκία υπέγραψε πως δεν υπάρχουν τούρκοι στην Θράκη, αλλά αγνοώντας και πως ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει τμήμα στο εκεί πανεπιστήμιο το οποίο ασχολείται με την «τουρκική γλώσσα της Δυτικής Θράκης» -δηλαδή υπάρχει έμμεση αναγνώριση ότι η γλώσσα των τουρκογενών της Θράκης δεν είναι τουρκική-), την εισαγωγή με ποσόστωση στις δημόσιες υπηρεσίες (δηλαδή «αριστερή» απαίτηση για επιβολή ανισότητας μεταξύ των πολιτών στο δικαίωμα της εργασίας), στην κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών, στην κατάργηση των θρησκευτικών γάμων (όλων των Ελλήνων πολιτών), στην κατάργηση των ιεροσπουδαστηρίων (για να παράγονται ιμάμηδες που είναι θεμιτοί στο τουρκικό προξενείο, ασχέτως θρησκευτικών γνώσεων) και την ανάδειξη μέσω εκλογής μουφτή (σε κανένα κράτος δεν εκλέγεται ο μουφτής, ούτε στην Τουρκία, αλλά ζητείται ουσιαστικά η επιβολή και επισημοποίηση της Σαρίας, για να μπορεί ο «εκλεγμένος» -από το τουρκικό προξενείο- μουφτής, να γίνει ο άρχοντας των πάντων και επί των πάντων).
Τέλος, να επισημανθεί πως στο συγκεκριμένο φυλλάδιο του μουσουλμάνου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εμμονή στην χρήση του όρου «τουρκικός», παραβιάζοντας έτσι την Συνθήκη της Λωζάνης εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων (πριν καν μπει στην Βουλή ως βουλευτής!!!)

Η μετάφραση του φυλλαδίου (τα σχόλια δικά σας):

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μειονοτικά δικαιώματα

- Όσον αφορά το θέμα της «ταυτότητας»:

Αναγνώριση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού και της συλλογικής έκφρασης και στο πλαίσιο αυτό:
1. Να εφαρμοσθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τους τουρκικούς συλλόγους της Δυτικής Θράκης…
2. Να εφαρμόσει η Ελλάδα τα προβλεπόμενα του συμφώνου «Μειονοτικών Δικαιωμάτων», το οποίο υπέγραψε αλλά δεν εφαρμόζει. (σ.τ.μ. Προφανώς αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)…
- Σεβασμός στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης για όσους προσδιορίζουν εαυτόν ως «μέλος μίας μειονότητας»
- Ελευθερία ίδρυσης και διεύθυνσης επιχειρήσεων Τύπου σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως «εθνική μειονότητα»
- Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης της ιδιαίτερης γλώσσας της εκάστοτε μειονότητας σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους

Ειδικά τώρα για τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης:

- Αφαίρεση των σχετικών με την μειονότητα αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και του υπουργείου Εξωτερικών και μεταβίβασή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών (σ.τ.μ. Προφανώς αιτούνται την παύση δραστηριοτήτων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και των Ειδικών Επιστημόνων του υπουργείου Εξωτερικών που ασχολούνται με υποθέσεις (και εισηγούνται σχετικά στις προϊστάμενες θεσμικές και πολιτικές αρχές) που άπτονται των δραστηριοτήτων της ΜΙΤ και του Τούρκου Προξένου ή δραστηριοτήτων που εμπίπτουν σε παραβάσεις διπλωματικών ή άλλων κανόνων και συμπεριφορών. Δηλαδή, ζητούν την παύση παρακολούθησης ανθρώπων, υπηρεσιών και ενεργειών που γίνονται σε Ελληνικό έδαφος εις βάρος της Ελλάδας!!!)
- Επαναλειτουργία όλων των συλλόγων που έκλεισαν επειδή περιείχαν το επίθετο «τουρκικός» στην ονομασία τους (σ.τ.μ. Πρόκειται για επιθετικό προσδιορισμό, εθνοτικού χαρακτήρα, ο οποίος παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης και έχει υπάρξει σχετική απαγορευτική απόφαση του Αρείου Πάγου. Δηλαδή, ζητείται η ακύρωσης απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας και απορούμε εάν μπορούσαν να ζητήσουν κάτι τέτοιο και για το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας, στην οποία η αριστερά έχει σχεδόν ποινικοποιηθεί)
- Επανάκτηση ιθαγένειας για όλους όσοι την απώλεσαν εξαιτίας του άρθρου 19 (σ.τ.μ. ζητείται ακύρωση Ελληνικού νόμου)
- Απόδοση εκτάσεων προς καλλιέργεια και τίτλων ιδιοκτησίας για τις οικίες τους στα μέλη της μειονότητας που κατοικούν στις ορεινές περιοχές του Ν. Ξάνθης (σ.τ.μ. Για το σχετικό «αίτημα» καλά θα κάνει ο υποψήφιος μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει πως με την ύπαρξη του Καλλικράτη θα πρέπει να απευθυνθεί στον επίσης μουσουλμάνο δήμαρχο Μύκης, αφού οι σχετικές πολεοδομικές αρμοδιότητες ανήκουν πλέον στον Δήμο Μύκης, ο οποίος επιμένει να μην παρέχει στους Πομάκους της ορεινής Ξάνθης τις σχετικές διευκολύνσεις, μετακυλίοντας παρανόμως τις προσωπικές του ευθύνες στην Ελληνική πολιτεία, για να εξυπηρετήσει την τουρκική προπαγάνδα η οποία θέλει το Ελληνικό κράτος να έχει χαρακτηριστικά βασανιστή, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο)
- Εφαρμογή του άρθρου 23 του νόμου 3647/08 που προβλέπει ποσόστωση της τάξεως του 0,5% για την πρόσληψη μελών της μειονότητας στον δημόσιο τομέα. Να αυξηθεί η εν λόγω ποσόστωση (σ.τ.μ. Απορούμε πως ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει καθεστώς ανισότητας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, διαχωρίζοντάς τους με βάση την θρησκεία και δίνοντας περισσότερα –αναιτιολόγητα- «προσόντα» στους μουσουλμάνους της Θράκης εις βάρος των χριστιανών της περιοχής (και όχι μόνο). Προφανώς η αριστερά, όπως την εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τις συμπάθειές της…)

- Όσον αφορά στο θέμα της εκπαίδευσης:

1. Να αποδοθεί στη μειονότητα το δικαίωμα ίδρυσης δίγλωσσων δημοτικών σχολείων
(σ.τ.μ. Όταν αναφέρεται σε δίγλωσσα σχολεία ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ εννοεί ειδικά σχολεία στα οποία θα διδάσκεται και η Τουρκική γλώσσα, σε έναν πληθυσμό μη τουρκικό βάσει της συνθήκης της Λωζάνης. Ουσιαστικά και με τα ειδικά μέτρα λειτουργίας που έχουν ήδη ζητηθεί για τα δίγλωσσα σχολεία, οι δάσκαλοι θα είναι τούρκοι και Έλληνες που θα μιλάνε την τουρκική γλώσσα, γιγαντώνοντας το ήδη υπάρχον τεράστιο πρόβλημα των νέων μουσουλμάνων που συναντούν τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση λόγω επιβολής της συγκεκριμένης διγλωσσίας (ουσιαστικά τα μουσουλμανόπαιδα μιλούν τρεις γλώσσες, αφού η μητρική τους είναι η Πομακική κι έτσι έχουν σημαντική υστέρηση στην μάθηση λόγω ιδιαίτερα επιβαρυμένου λεξιλογίου. Τα οικτρά αποτελέσματα αυτής της στρεβλής επιβαλλόμενης εκπαίδευσης, φαίνονται στις βαθμολογίες των πανελλήνιων εξετάσεων…)

2. Στη θέση της ΕΠΑΘ να ιδρυθεί «Παιδαγωγική Σχολή Τουρκικής Γλώσσας» στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Θράκης
(σ.τ.μ. Εδώ πρόκειται ουσιαστικά για την δημιουργία «θεμελίων» ενός «τουρκικού πανεπιστημίου» στην Θράκη, για να καλυφθούν οι ανάγκες των μουσουλμάνων μαθητών. Όλοι γνωρίζουμε πως όταν έγινε το Αλβανικό πανεπιστήμιο του Κοσόβου, την επόμενη χρονιά άρχισε και ο αιματηρός εμφύλιος. Απλή σημείωση, πως ο σημερινός Τούρκος πρόξενος γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή του Κοσόβου, στην οποία δραστηριοποιήθηκε ως πράκτορας της ΜΙΤ).

3. Ελεύθερη χρήση της τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις των μειονοτικών σχολείων και ελευθερία στις θεατρικές δραστηριότητες στην τουρκική γλώσσα.
(σ.τ.μ. Στο σημείο αυτό, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αιτείται την τουρκοποίηση της εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων, εισάγοντας την τουρκική γλώσσα ακόμη και σε εορταστικές εκδηλώσεις. Βέβαια, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως απαγόρευση χρήσης οποιασδήποτε γλώσσας, αλλά το συγκεκριμένο αίτημα είναι και μία απόδειξη πίστης προς την Άγκυρα, η οποία επιθυμεί ένα οριζόντιο και κάθετο εκτουρκισμό των Πομάκων της Θράκης. Να σημειωθεί επίσης πως υπάρχει πλήρης ελευθερία χρήσης της γλώσσας αλλά και δραστηριοτήτων που έχουν βαπτισθεί "πολιτιστικές". Μία τέτοια περίπτωση είναι η ίδρυση ποδοσφαιρικής ομάδας των υπαλλήλων - πρακτόρων του τουρκικού προξενείου, οι οποίοι μετακινούνται ελευθέρως και συναντιούνται με μουσουλμάνους της περιοχής υπό την σκέπη του "ποδοσφαίρου").

4. Λειτουργία ειδικών τάξεων «ενισχυτικής διδασκαλίας» στα πανεπιστήμια όπου σπουδάζουν οι μαθητές της μειονότητας, με σκοπό να καλυφθούν γνωστικά κενά
(σ.τ.μ. Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί την περίτρανη απόδειξη για τα προβλήματα που δημιουργεί η –παρανόμως- επιβαλλόμενη πολυγλωσσία στα μουσουλμανόπαιδα, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση –στην οποία εισάγονται με ποσόστωση για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν- εξαναγκάζοντάς τα πάρα πολλές φορές να εγκαταλείπουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια)

- Να καταργηθεί ο νόμος των 240 ιεροδιδασκάλων και να αποδοθεί στη μειονότητα το δικαίωμα της εκλογής μουφτή
(σ.τ.μ. έχουμε ήδη αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα το τουρκικό προξενείο, το οποίο γνωρίζει πως μόνο εάν έχει απόλυτη επιβολή στους ιεροδιδασκάλους και τους ιμάμηδες, μπορεί να τρομοκρατήσει ή να χειραγωγήσει επαρκώς μέσω του ισλάμ τους μουσουλμάνους της Θράκης. Θέλει, λοιπόν, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ιεροδιδασκάλους και ιμάμηδες δοτούς και όχι απαραίτητα με γνώση του αντικειμένου της ιεροδιδασκαλίας. Όσο για την εκλογή του μουφτή, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την επιβολή της Σαρίας στην Θράκη και την ισλαμοποίηση της περιοχής…)

- Όσον αφορά στα Βακούφια, να αποδοθεί το δικαίωμα διενέργειας εκλογών για την επιλογή των διαχειριστικών επιτροπών και να καταργηθεί ο υπ’ αριθμ. 3647/08 νόμος
(σ.τ.μ. Προφανώς είναι πολλά τα χρήματα που διαχειρίζονται οι βακουφικές επιτροπές. Αλλά, επειδή ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε πως το συγκεκριμένο θέμα έχει ψωμί, ζητά την κατάργηση ενός νόμου -για να ικανοποιηθούν ποιοι άραγε;- τη στιγμή που σε προηγούμενο αίτημά του για προσλήψεις στο δημόσιο επικαλείται την εφαρμογή αυτού του νόμου!!! Μάλλον ζαλίστηκε από το χρήμα ή αποφάσισε να γράφει ό,τι του κατέβει, για να φανούν πολλά τα –έτσι κι αλλιώς παράνομα ή παράλογα- αιτήματά του)

- Να διορισθούν τούρκοι (όχι τουρκόφωνοι, ούτε χριστιανοί γνωρίζοντες την τουρκική, αλλά τούρκοι!!!) εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Αθήνας στα οποία φοιτούν μουσουλμάνοι τούρκοι μαθητές…
(σ.τ.μ. Είμαστε βέβαιοι πως ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την άρτια εκπαίδευση των παιδιών εκείνων που οι γονείς τους εργάζονται στην τουρκική πρεσβεία ή έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Αθήνα. Τον διαβεβαιώνουμε πως δεν πρέπει να ανησυχεί για την μόρφωση αυτών των παιδιών, αφού οι γονείς τους τα έχουν στα καλύτερα κολέγια. Επειδή, όμως, γνωρίζουμε πως επίτηδες χρησιμοποιείται η λέξη τούρκος και αφορά στους μουσουλμάνους της Θράκης οι οποίοι έχουν μετακινηθεί (για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως εργασιακούς) στην Αθήνα κι επειδή έχει παρατηρηθεί το «φαινόμενο» να απομακρύνονται από την επιρροή του τουρκικού προξενείου, γίνεται μία πολύ σοβαρή πρόταση για την –από την Ελληνική πλευρά- πίεση επαναφοράς τους στην «αγκαλιά της Άγκυρας»).

Σχετικά με τις θρησκευτικές μειονότητες:

- Κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής
- Κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών και αντικατάστασή του από το μάθημα της θρησκευτικής φιλοσοφίας (μαθήματα που πραγματεύονται την θρησκεία με αντικειμενικότητα και από επιστημονική σκοπιά)
- Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στις δημόσιες τελετές (Κοινοβούλιο, στρατός, δικαστήρια κ.λ.π.)
- Να θεσπισθεί υποχρεωτικός πολιτικός γάμος, μαζί με τον θρησκευτικό για όλους τους πολίτες

Τα τελευταία τα αφήνουμε ασχολίαστα, επειδή αποτελούν πάγιες θέσεις του αριστερού αθεϊστικού ΣΥΡΙΖΑ κι επειδή ο παραλογισμός κάποια στιγμή πρέπει να απαντάται με την απόλυτη απαξίωση και σιωπή...

Κωνσταντίνοςhttp://kostasxan.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!