Με επιθέσεις εκατέρωθεν καθώς κορυφώνεται η εκλογική μάχη


kalpi
Λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, και οι συγκρούσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ μονοπωλούν σχεδόν το πολιτικό ενδιαφέρον. Η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φούντωσε το Σαββατοκύριακο μετά την καταγγελία του κ. Μιχελάκη για δημόσια παρέμβαση του κ. Ιφικράτη Αμυρά, ο οποίος -όπως σημείωσε- διατηρεί «προνομιακή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».
Στην παρέμβασή του, την οποία επικαλείται ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Αμυράς «καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως».
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο ίδιος ο κ. Αμυράς ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διευκρίνισε ότι αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος βουλευτής, αλλά όταν η υποψηφιότητά του παρουσιάστηκε στην εκλογική επιτροπή απερρίφθη.
Ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε επίσης στο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Γ. Τόλιου στη ΝΕΤ ότι το κόμμα του «παλεύει για την ανατροπή της Ευρωζώνης», παλαιότερη τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία υποστήριζε την επιστροφή στη δραχμή, αλλά και δηλώσεις του «καθοδηγητή του κ. Τσίπρα» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- κ. Ζίζεκ.
Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για παραλήρημα υβρεολογίας και συκοφαντιών του εκπροσώπου της ΝΔ.
Τη στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά καταδίκασε και ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του την Κυριακή από την Ηλεία, ορμώμενος από τις εξελίξεις στην ευρωζώνη για το ισπανικό τραπεζικό σύστημα.
«Την ώρα που μια χώρα σαν την Ισπανία διαπραγματεύεται, εδώ πέρα, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να "τα σπάσουμε" με την Ευρώπη και να απομονωθούμε ως Ελλάδα. Αλλά, ευτυχώς, εκτός από το δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης», παρατήρησε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η κρίση στην ευρωζώνη συνολικά είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που αποδομεί την Ευρώπη και φτωχοποιεί τους ευρωπαϊκούς λαούς, της πολιτικής δηλαδή που υπηρετεί η ΝΔ και τα αδελφά της ευρωπαϊκά κόμματα, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα συνεχίστηκε σήμερα με αφορμή δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, με τις οποίες, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατακρίνει την πρόταση Τσίπρα για επανένωση οικογενειών νόμιμων μεταναστών ως επικίνδυνη και περιθωριακή.
«Το επικίνδυνο παραλήρημα συνεχίζεται», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και σημειώνει η επανένωση των οικογενειών των νόμιμων μεταναστών αποτελεί πρόβλεψη συγκεκριμένης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία μάλιστα έχει ενσωματώσει από ετών η Ελλάδα στην εσωτερική έννομη τάξη της.
Επισημαίνει ακόμη ότι οι όροι της οικογενειακής επανένωσης προβλέπονται από τα άρθρα 53-60 του νόμου 3386/2005, που ψήφισε η κυβέρνηση Καραμανλή, και το Π.Δ. 131/2006 της ίδιας κυβέρνησης, που αφορά την «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2003/86/ΕΚ σχετικά με το δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης».
«Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνα δημαγωγοί ή άσχετοι...», καταλήγει η ανακοίνωση.
Κόντρα ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπαράθεση ξέσπασε και ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ για δημιουργία κυβέρνησης της Αριστεράς σε συνεργασία με το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανεξαρτήτως αποτελέσματος «τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς», ωστόσο κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «συμπεριφέρονται σαν να μη συνειδητοποιούν αμφότεροι την ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα στη χώρα ».
«Το ΚΚΕ ανταποκρίνεται στην ιστορική του ευθύνη σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και αυτό ακριβώς ενοχλεί και τον Αλ. Τσίπρα», απάντησε ο Περισσός.
«Εξάλλου», συνέχισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει πολλούς συνεργαζόμενους, τον Κίμωνα Κουλούρη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χ. Κοτσακά, τον Γ. Ραυτόπουλο και τόσους ακόμα εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους προχωράει αγκαλιά υπό τα χειροκροτήματα των αστικών δυνάμεων που τους στηρίζουν».
«Ο καθένας αντιλαμβάνεται την ιστορική του ευθύνη όπως νομίζει και πράττει ανάλογα», ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ που σημείωσε ότι «ο λαός είναι εκείνος που μας κρίνει όλους».                       sofokleous10.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!