Μπαγίς: Θα κάνουμε τα πάντα για τους Τούρκους της Θράκης


Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, συνέχισε την προκλητική ρητορική των τελευταίων ημερών σχετικά με «την παραβίαση των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Ο κ. Μπαγίςδήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα φερθεί στους Έλληνες της Τουρκίας, όπως φέρεται η Αθήνα στους Τούρκους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι δεν ακολουθεί τακτική «οφθαλμόν αντί οφθλαμού» και επιδεικνύει ανωτερότητα.

Το θέμα που ανέδειξε ο Τούρκος υπουργός είναι η μη ύπαρξη τζαμιού ή νεκροταφείου για μουσουλμάνους στην Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις των δύο χωρών να κάνουν βήματα καλής θέλησης» είπε ο Μπαγίς.


Με αφορμή την τελευταία έκκληση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο κ. Μπαγίς υποστήριξε ότι υπάρχει αντίστοιχη ανάγκη και για τους Τούρκους της Ελλάδας να μορφώνουν σωστά τους κληρικούς τους.

Πάντως, η κυβέρνηση της Τουρκίαςέχει δεσμευθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες σχετικά με την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος, είπε.

«Από την άλλη είναι υποχρέωση της κυβέρνησής μας να βρούμε μια λύση για τα προβλήματα των πολιτών μας, φυσικά μέσα στο πλαίσιο των διεθνών και εθνικών νομικών ορίων», προσέθεσε ο Μπαγίς.

«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να προσεγγίσει τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη με την ίδια ευαισθησία.

Επομένως, κρατώντας παράλληλα ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους χωρίς προβλήματα», προειδοποίησε.

newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!