Για «εσωτερικό πόλεμο ανάμεσα σε μεγάλους παίχτες του ευρώ» κάνουν λόγο Καναδοί αναλυτές

«Παγκόσμιος κίνδυνος από την κρίση της ευρωζώνης»

Η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά προειδοποιεί ότι η κλιμακούμενη κρίση χρέους στην Ευρώπη μπορεί να επηρεάσει τις οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως και να προκαλέσει τεράστιο σοκ στην αγορά του Καναδά.


Η προειδοποίηση έρχεται καθώς έχει ξεσπάσει εσωτερικός πόλεμος ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες της ευρωζώνης, αναφέρουν Καναδοί αναλυτές.


Στην εξαμηνιαία αναφορά περί το οικονομικό σύστημα του Καναδά, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Μάρκ Κάρνι και η ομάδα του υπογράμμισαν πόση ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει στην παγκόσμια ανάκαμψη το επιδεινούμενο δράμα στην ευρωζώνη. Ιδιαιτέρως, προειδοποίησαν ότι περισσότερα Καναδικά νοικοκυριά θα βρεθούν ανίκανα να αποπληρώσουν τα χρέη τους εάν ανεβεί η ανεργία, ενώ οι τράπεζες και η ευρύτερη οικονομική σκηνή θα υποφέρουν πολύ, λόγω των στενών δεσμών με την Ευρώπη.



Εξ’ άλλου, ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ θα χρησιμοποιήσει την επόμενη σύνοδο του G20 για να απευθύνει έκκληση προς τους Ευρωπαίους για αποφασιστική δράση περί την κρίση χρέους της ευρωζώνης.


Ο Καναδάς θα προωθήσει το μοντέλο της δημιουργίας ζωνών ελεύθερου εμπορίου, αναμόρφωσης της αγοράς εργασίας και διευκόλυνσης της επιχειρηματικής νομοθεσίας ως παράδειγμα ανάπτυξης και εξόδου από το χρέος.


Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπου του Καναδού πρωθυπουργού Αντριου Μακντούγκαλ ανέφερε ότι η συνάντηση κορυφής του G20 θα στραφεί γύρω από την κρίση στην ευρωζώνη, σημειώνοντας την επίσημη θέση της καναδικής κυβέρνησης που συνίσταται στο ότι δεν επιθυμεί να αναμειχθεί στα εσωτερικά της Ευρώπης, αλλά παρά το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης.


Ο υπουργός οικονομικών Τζίμ Φλάερτι είχε αναφέρει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα : «Οι εκλογές είναι ακριβώς πριν από τη συνάντηση του G20. Θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη στιγμή, εάν οι Ελληνικές εκλογές οδηγήσουν σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη, την οποία οι ευρωπαίοι συνάδελφοι έχουν αναπτύξει με σεβασμό στη λιτότητα».http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!