Κυβέρνηση μέχρι αύριο το βράδυ ζήτησε ο Ευ.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον Αντ.Σαμαρά


Βενιζέλος: Μέχρι αύριο το βράδυ η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση
Κυβέρνηση με το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συνεργασίας μέχρι το βράδυ της Τρίτης ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, με τον Αντώνη Σαμαρά. Τα θέματα αυτά προτάσσονται όλων των άλλων ερωτημάτων, και τα ερωτήματα ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιοι θα είναι υπουργοί «θα απαντηθούν εύκολα μόλις επιλυθούν τα μείζονα πολιτικά θέματα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.


Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Σαμαρά να αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρωτοβουλία και να καλέσει το μεσημέρι της Τρίτης τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνάντηση, στην οποία να υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.



Στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά συμφωνήσαμε πως η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση αμέσως, και οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.


Τόνισε ότι η άριστη λύση που πρέπει να επιδιωχθεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνη με συμμετοχή των τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.


Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στη στάση του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι οι δημόσιες δηλώσεις του είναι απογοητευτικές, πολιτικά και δημοκρατικά προκλητικές.


«Λέει ότι οφείλουμε όλοι οι υπόλοιποι να σχηματίσουμε κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει εφαρμόσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηρίζοντας απειλητική, αδιέξοξη και αντιδημοκρατική τη στάση του Αλ.Τσίπρα


«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να επιλέγουν την εύκολη θέση της αντιπολίτευσης και να περιμένουν στη γωνία τα άλλα κόμματα, και να δημιουργούν συνθήκες αποτυχίας για την κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ανεύθυνη


Ο λαός έδωσε εντολή συνεργασίας και συστράτευσης, αλλά αυτή η εντολή δεν γίνεται αντιληπτή, συμπλήρωσε.


Καταλήγοντας, τόνισε ότι πρέπει να στείλουμε στο εσωτερικό μήνυμα ενότητας, συνοχής, ασφάλειας και προοπτικής, και στο εξωτερικό μήνυμα σοβαρότητα, αξιοπιστίας και ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτό».
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!