ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Οι έξωθεν παρεμβάσεις!..

Σήμερα που κλείνει ουσιαστικά και η προεκλογική περίοδος των κομμάτων, ο κάθε πολιτικός θα καθίσει και θα συλλογιστεί τι πήγε καλά και τι έφταιξε στην προεκλογική περίοδο. Ακόμη περισσότερο την Κυριακή το βράδυ όταν δει τα εκλογικά ποσοστά του όχι μόνον να μην μεγαλώνουν, αλλά και να μειώνονται, με μια μελαγχολία ακόμη μεγαλύτερη αφού οι έξωθεν παρεμβάσεις, παρά τις προσδοκίες του, δεν του βγήκαν σε καλό!.
ΟΛΟΙ οι Έλληνες νομίζω, άλλος λίγο άλλος πολύ, αυτή τη φορά έζησαν για τα καλά την προεκλογική περίοδο στο πετσί τους, που λέει ο θυμόσοφος λαός κι ας τον λοιδορούν ορισμένοι επειδή κι αυτή τη φορά, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θα είναι υπάκουος και ευπειθής στα κελεύσματα ορισμένων! Δεν θα υπακούσει στη φωνή των κυρίων (ακόμη και του Περισσού) … «να διορθώσει την ψήφο του»!
Κι ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να «διορθώσει την ψήφο του» για πολλούς και ποικίλους λόγους. Μα, πάνω απ’ όλα, διότι δεν ανέχεται όλους αυτούς τους κυρίους του Εξωτερικού οι οποίοι (είτε από δική τους πρωτοβουλία είτε κατόπιν προτροπής άλλων «φίλιων» δυνάμεων) έκαναν όλες αυτές τις ωμές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της Χώρας.
Νόμισαν οι άθλιοι ότι, δια του τρόπου τους, θα επηρεάσουν αρνητικά την ψήφο τού λαού και θα οδηγήσουν τον ψηφοφόρο, «ως πρόβατον επί σφαγήν», στη δική τους εκλογική κάλπη! Να, όμως, που αυτού του είδους τις πρακτικές δεν τις υιοθετεί ο ελληνικός λαός. Ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για το μέλλον του. Για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.
Δεν νομίζω στα παγκόσμια χρονικά, σε μια προεκλογική περίοδο όπως αυτή που ζήσαμε τελευταία στην Ελλάδα, να υπήρξαν τόσο ωμές και τόσο απροκάλυπτες παρεμβάσεις από πολιτικούς ηγέτες άλλων κρατών για να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα μιας άλλης, έστω και συμμαχικής Χώρας!
Ακόμη και στην περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου», όπου οι μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ στόχευαν στην επικυριαρχία της μιας επί της άλλης, αλλά στα χαρακώματα των κατασκοπευτικών δράσεων, ακόμη και στην περίοδο που η Χώρα μας έκανε ό,τι της υπαγόρευε ο λεγόμενος «ξένος παράγων» (θυμηθείτε τι έλεγε ένας Γεώργιος Παπανδρέου ή ένας Παναγιώτης Κανελλόπουλος), αυτού του είδους την επαίσχυντη και αχαρακτήριστη, την προσβλητική και αδικαιολόγητη παρέμβαση των ξένων ηγετών στα εσωτερικά της χώρας μας, και ιδίως στο πώς θα κατευθύνουν την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν την έχουμε ξαναζήσει! Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη, πρωτάκουστη, επώδυνη και πολύ μεγάλη τραυματική εμπειρία που ζήσαμε!
Σ’ αυτό, ασφαλώς, συντέλεσαν και οι λεγόμενες ελλαδικές φιλομνημονιακές δυνάμεις. Νομίζοντας ότι αυτό θ’ αποβεί προς το δικό τους εκλογικό όφελος, τελικώς (όπως θ’ αποδείξουν οι κάλπες) θα τους γίνει ένα «μπούμερανγκ» που θα το θυμούνται σε όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους διότι κανείς δεν τους δίδαξε, ότι οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά: Όσο περισσότερο τα χτυπάς, τόσο περισσότερο μπήγονται!
Ορισμένοι κύριοι δεν μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν ότι σε έναν ιδεολογικό πόλεμο και μάλιστα σε μια προεκλογική εκστρατεία, πάνω απ’ όλα χρειάζεται ήθος και εντιμότητα. Ενθυμούμαι τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (πέραν του αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του) που όταν ο πολιτικός του αντίπαλος Ανδρέας Παπανδρέου βρέθηκε στο Χέρφιλντ για εγχείρηση καρδιάς, είπε πως δεν μπορείς να χτυπάς πολιτικά έναν άνδρα που είναι στο κρεβάτι. Πρέπει πρώτα να σηκωθεί όρθιος, να είναι γερός και υγιής και στη συνέχεια να του εξακοντίσεις τα προεκλογικά σου βέλη. Του έστειλε μάλιστα και μια ανθοδέσμη με ευχές για καλή ανάρρωση!
Στην Ελλάδα έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν «χτυπήματα κάτω από τη μέση» στους πολιτικούς τους αντιπάλους και όταν ορισμένες «φίλιες» δυνάμεις, έκαναν ωμές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις σ’ ένα ματωμένο λαό, που απλώς ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι του πόνου και ν’ ανανήψει με την δική του ανεπηρέαστη εκλογική του ψήφο, οι εν ελλάδι φιλομνημονιακοί πολιτικοί έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν. Πως ζούσαν σε άλλον κόσμο! Κοινώς «έκαναν την πάπια»!
Κυριακή κοντή γιορτή, λέει ο λαός. Αυτός ο θυμόσοφος λαός που μας θυμίζει και την γνωστή λαϊκή φράση «για να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος»!http://www.sakketosaggelos.gr/..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!