Χίλαρι Κλίντον απο την Κων/πολη: “Άσαντ, σήκω και φύγε”


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 Η Χίλαρι Κλίντον ζήτησε ξεκάθαρα την αποχώρηση του Άσαντ από την εξουσία στη Συρία.

Τις δηλώσεις της τις  έκανε  στη συνάντηση Δυτικών και Αραβικών κρατών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

  Αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον τούρκο ομόλογο της Αχμέτ Νταβούτογλου η Κλίντον δήλωσε πως  « ο Άσαντ και το καθεστώς του έδειξαν τη βαρβαρότητα και την διπροσωπία τους και χωρίς την  αποχώρηση τους  από τη Συρία είναι αδύνατον να έρθει ειρήνη,  σταθερότητα και δημοκρατία στη χώρα. Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως για να συζητήσει το θέμα της Συρίας θα μεταβεί στη Μόσχα και θα έχει συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή Κόφι Άναν.

 

Τέλος, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε εμμέσως μήνυμα προς τη Ρωσία και την Κίνα, που έχουν έως τώρα εμποδίσει την υπερψήφιση αυστηρών κυρώσεων από τα Ηνωμένα Έθνη κατά της Δαμασκού

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Νταβούτογλου ο οποίος δήλωσε πως « η παρουσία του Άσαντ δεν φέρνει σταθερότητα.Οι μέθοδοι του καθεστώτος απειλούν την σταθερότητα στην περιοχή και αυξάνουν την πιθανότητα του εμφυλίου πολέμου».

Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών ισχυρίστηκε πως η διεθνή κοινότητα πρέπει να δράσει άμεσα «σε αντίθετη περίπτωση θα εκτεθεί όπως συνέβη στη Βοσνία τη δεκαετία του 90’» δήλωσε.

 

Το βράδυ της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι 14 χωρών που συμμετείχαν στη συνάντηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και εξέτασαν τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να γίνουν σχετικά με τη Συρία.

www.onalert.gr,http://national-pride.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!