Εθνική σωτηρία και επαναδιαπραγμάτευση

samaras
Αυτοί ήταν οι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε από την αρχή της συνέντευξης επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η εξαγγελία του για μονομερή καταγγελία του μνημονίου οδηγεί σε ρήξη με την Ευρώπη και έξοδο από την ευρωζώνη.
Θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με παραμονή στην ευρωζώνη. «Εμείς λέμε θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση, και θέλουμε ευρώ, με υπευθυνότητα», είπε, λέγοντας με νόημα πως άλλοι «παίζουν πόκερ». «Όταν έστειλα την επιστολή μου, μέσα εκεί έχω τη λέξη τροποποίηση, την έχουν δεχτεί, είναι σημαντικό, έχει να κάνει με την πλευρά της ανάπτυξης» είπε.
«Με την Ελλάδα δεν παίζεις ζάρια και πόκερ. Εμείς θέλουμε το ευρώ. Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι ο δρόμος της ευθύνης», τόνισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, που έδωσε πρόσφατα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε την εντολή του λαού για ισχυρή κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με στόχο την αλλαγή του Μνημονίου και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης, πως «το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο και κοστολογημένο σε ευρώ».
«Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και την στήριξη της αγοράς εργασίας, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, αξιοποιώντας το κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη -αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ισπανία, την εκλογή του Ολάντ στη Γαλλία αλλά το ιρλανδικό δημοψήφισμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στις επικρίσεις του στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας πως το οικονομικό του πρόγραμμα «έχει το ρεκόρ πως δεν έχει ούτε ένα νούμερο». «Είναι μαθηματικά για κόμιξ» είπε χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι γραμμένο σε δραχμές» τόνισε.
Όσον αφορά τα περί »σχεδίου Β», ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ψήφο χωρίς να παρουσιάζει την στρατηγική του. «Γουρούνι στο σακί;» ρώτησε ενδεικτικά.
«Εγώ πιστεύω πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σχέδιο» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. «Αν πάμε σε καταγγελία, η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο, και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό» είπε .
«Το μόνο νέο που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης, και είναι καταστροφικό νέο, το μόνο νέο οι αναφορές Αμυρά που μίλησε για όπλα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Δεν δέχομαι το παλιό να φορά τη μάσκα του νέου κι εμείς να μην αντιδρούμε» τόνισε.
Σε ερώτηση για το μετεκλογικό τοπίο και τις δυναμικές συνεργασιών, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «κρατά το μήνυμα του κόσμου» από τις προηγούμενες εκλογές, το οποίο ανέφερε πως ήταν «συνεργασία και παραμονή στο ευρώ».
«Δεν μπορούμε όμως εκ προοιμίου να βάζουμε απαγορευτικούς όρους στη συμμετοχή» είπε, δείχνοντας στις αναφορές του Βαγγέλη Βενιζέλου για «οικουμενική κυβέρνηση συνευθύνης» και του Αλέξη Τσίπρα για «κυβέρνηση της Αριστεράς».
«Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» τόνισε, με στόχο την αλλαγή του μνημονίου προς την κατεύθυνση στήριξης της αγοράς εργασίας με παραμονή στην ευρωζώνη. «Στοιχίζομαι πίσω από οποιονδήποτε που είναι υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της αλλαγής του μνημονίου για στήριξη της οικονομίας, για να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά» είπε ο κ. Σαμαράς.
Σε ερώτηση για το εάν, μετεκλογικά, θα στρεφόταν στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, επανέλαβε πως ελάχιστοι όροι για συνεργασία με τον οποιονδήποτε είναι η παραμονή στο ευρώ και η τροποποίηση του προγράμματος στην κατεύθυνση της ανάπτυξη. «Στα μεγάλα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης υπάρχουν σημεία σύγκλισης με πολλούς, δεξιά και αριστερά, δεν θέλω να πιστεύω ότι όλα είναι αγεφύρωτα» σημείωσε, τονίζοντας πως στόχος είναι να μην καταφύγει η χώρα σε νέες εκλογές.
Όσον αφορά το ζήτημα της πρωθυπουργίας, απέρριψε τη συζήτηση λέγοντας πως «είναι περίεργο το να μιλάμε εάν πρέπει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να ηγηθεί ή όχι της κυβέρνησης». «Νομίζετε ότι πολλοί θα θέλουν την πρωθυπουργία, και μάλιστα αν δεν έχουν εκλεγεί, νομίζετε ότι δεν θα είναι Γολγοθάς;» ρώτησε χαρακτηριστικά.
Απορρίπτοντας τις κατηγορίες πως κινδυνολογεί, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Το θέμα είναι ποιοι είναι εκείνοι που τρομάζουν τον κόσμο; Είναι εκείνοι που δεν έχουν πρόγραμμα, εκείνοι που έχουν συνιστώσες που αλληλοαναιρούνται, εκείνοι που λένε ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις, εκείνοι που λένε ότι θα βάλουν φόρο 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων».
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια και τη μετανάστευση όπως παρουσιαστεί στα «12 σημεία» για το θέμα. «Όποιος είναι με την πλευρά του νόμου, έχει δεξιά οπτική;» ρώτησε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε σε αυτό το σημείο έντονα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι απαράδεκτο και μόνο που ελέχθη ο αφοπλισμός της αστυνομίας, απαράδεκτα και τα επιδόματα ανεργίας στους μετανάστες, εφόσον δεν μπορούν να βρεθούν τα λεφτά» τόνισε.
Και επιμένοντας στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Ας μας πει για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θέλει να δώσει, να μας πει αυτό τι ατζέντα είναι».
«Εγώ ξέρω ότι αν δώσεις έγγραφα στους μετανάστες για να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι άλλες χώρες θα αντιληφθούν ότι αυτοί δεν είναι Έλληνες και θα κλείσουν τα σύνορα για όλους» είπε.sofokleous 10.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!