Δήλωση Βόμβα Μέρκελ: «Έχουμε ήδη μια Ευρώπη των δύο ταχυτήτων»….



Η ψαλίδα μεταξύ της ευρωζώνης και άλλων χωρών της ΕΕ θα ανοίξει περισσότερο τα επόμενα χρόνια, υποστηρίζει σε συνέντευξή της η καγκελάριος Μέρκελ, υπερασπιζόμενη τις επιλογές της για την σταθερότητα και ανάπτυξη.
Η γερμανίδα καγκελάριος τάσσεται υπέρ μιας Ευρώπης των δύο ταχυτήτων στην πορεία προς την πολιτική ένωση. «Με το ευρώ έχουμε ήδη ντε φάκτο μια Ευρώπη των διαφορετικών ταχυτήτων», υπογράμμισε η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρωινό μαγκαζίνο του ARD, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι η τάση αυτή θα ενισχυθεί, καθώς «τα μέλη μιας νομισματικής ένωσης είναι υποχρεωμένα να έλθουν πιο κοντά».
«Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να συμμετάσχουν. Αλλά δεν επιτρέπεται να μείνουμε για τον λόγο αυτό στάσιμοι, επειδή ο ένας ή ο άλλος δεν θα θέλει ακόμη να συμβαδίσει μαζί μας», διευκρίνισε η Μέρκελ.
Χαμηλές προσδοκίες από τη σύνοδο κορυφής
Η καγκελάριος θα παρουσιάσει στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 28-29 Ιουνίου, σχέδιο εργασίας για την πολιτική ένωση της ΕΕ. Το σχέδιο θα προβλέπει «περισσότερη Ευρώπη», διευκρίνισε η Α. Μέρκελ, προσθέτοντας: «Δεν χρειαζόμαστε μόνο μια νομισματική ένωση, αλλά και μια δημοσιονομική ένωση, δηλαδή περισσότερη κοινή δημοσιονομική πολιτική». Κυρίως, όμως, απαιτείται μια πολιτική ένωση, επισήμανε η καγκελάριος, υποστηρίζοντας ότι «στη συνέχεια θα πρέπει βαθμιαία να εκχωρήσουμε αρμοδιότητες και ελεγκτικές δυνατότητες στην Ευρώπη».
Παράλληλα, η Άγκελα Μέρκελ κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών από την επόμενη σύνοδο κορυφής, λέγοντας πως δεν πιστεύει ότι θα προκύψει εκεί κάποια «μεγάλη επιτυχία».
Deutsche Welle

Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!