Προθεσμία 3 μηνών θα δώσουν στην Ελλάδα Τρόικα και Γερμανία μετά τις εκλογές, θα επιμηκύνουν κατά 2 ή 3 χρόνια το πρόγραμμα προσαρμογής και θα χορηγήσουν νέο δάνειο 20-40 δις – Αν αποτύχει η Ελλάδα χρεοκοπία το Φθινόπωρο

Acropolis Greece
(upd2)Πρόσφατα είχαμε τονίσει ότι με κυβέρνηση ΝΔ χρεοκοπία σε 4-6 μήνες και με ΣΥΡΙΖΑ χρεοκοπία σε 1 μήνα.
Οι διαφαινόμενες εξελίξεις επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό αυτή την εκτίμηση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα θα κρίνει τις παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.
Αν εκλεγεί πρώτο κόμμα η ΝΔ όπως διαφαίνεται και σχηματιστεί φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση η Τρόικα θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα τόσο την χρονική επιμήκυνση του πλάνου προσαρμογής ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και νέο δάνειο τρίτο πακέτο στήριξης 20 έως 40 δις ευρώ στην Ελλάδα.
Στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκής, θα αποφευχθεί για την ώρα ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας, θα αποφευχθεί το μπαράζ υποβαθμίσεων ευρωπαϊκών χωρών από τους οίκους αξιολόγησης, θα αποφευχθεί η σχεδιαζόμενη συντονισμένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών και θα δοθεί στην Ελλάδα ένα περιθώριο 100 ημερών δηλαδή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει δείξει δείγματα σοβαρής γραφής.
Αν η κυβέρνηση αποτύχει τότε μέσα στο Φθινόπωρο η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Αν εκλεγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από τις δημοσκοπήσεις το σοκ παγκοσμίως θα είναι μεγάλο.
Υπάρχει προκατάληψη παγκοσμίως για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν ότι καταγγέλλοντας το μνημόνιο η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ αφού πρώτα έχει και επίσημα χρεοκοπήσει και κηρύξει στάση πληρωμών.
Αν εκλεγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διαπιστωθεί αν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σενάριο μάλλον απίθανο.
Είναι προφανές ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι οικονομικές και χρηματιστηριακές εξελίξεις, θα είναι ραγδαίες και ξεκάθαρα αρνητικές.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την προκατάληψη στα ύψη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
Πάντως το βασικό σενάριο που παίζει τις τελευταίες ημέρες η Ευρώπη είναι ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, θα σχηματιστεί φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και ταυτόχρονα θα δοθεί και μια παράταση 100 ημερών ώστε να διαπιστωθεί από την Τρόικα τι είναι διατεθειμένη να πράξει η νέα ελληνική κυβέρνηση.


www.bankingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!