Queen Elizabeth II: 60 χρόνια στο θρόνο της Αγγλίας, αλλά και "Βασίλισσα των Καπέλων"

Τα καπέλα είναι πολύ σημαντικά στη μοναρχία. Εκτός από το fashion statement, το οποίο έχει -ίσως- την μικρότερη βαρύτητα, για την Βασίλισσα της Αγγλίας είναι ένα υποκατάστατο του στέμματος. Τα τελευταία χρόνια έχει φορέσει πάνω από 5.000 διαφορετικά σχέδια.
Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που έμαθε ότι ο πατέρας της George VI, πέθανε ξαφνικά. Στα 25 χρόνια της έπρεπε να βγει στην παγκόσμια σκηνή ως Βασίλισσα της Αγγλίας και τώρα στα 85 της, η Queen Elizabeth II, δηλώνει ότι θα παραμείνει στον θρόνο σε όλη τη ζωή της.


Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει εφέτος την "διαμαντένια επέτειο" από την ενθρόνισή της και κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις και εορτασμοί προς τιμήν της. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται αριστερά κατά τη διάρκεια γιορτών για τα 50 χρόνια της βασιλείας της το 2002 (χρυσή επέτειος), ενώ δεξιά από την "ασημένια επέτειο" της, τα 25 χρόνια στο θρόνο, το 1977.


Το Cosmo.gr διάλεξε και παρουσιάζει προς τιμήν της φωτογραφίες από τα καπέλα της, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χαρακτηριστεί ως Βασίλισσα του καπέλου. Τα τελευταία 50 χρόνια έχει φορέσει πάνω από 5.000 διαφορετικά σχέδια. Αν και είναι μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου υπάρχουν καπέλα που τα έχει φορέσει πάνω από 20 ή 30 φορές και είναι ελάχιστα εκείνα που επέλεξε να τα φορέσει μόνο μια φορά.


"Τα καπέλα συμβολίζουν πολλά περισσότερα από τη μόδα στη μοναρχία και είναι από τα σημαντικά κομμάτια της βασιλικής γκαρνταρόμπας", επισαιμαίνει ο βιογράφος της οικογένειας, Robert Lacey. "Όταν βλέπετε τη Βασίλισσα να φοράει ένα καπέλο, είναι σαν να φοράει ένα υποκατάστατο του στέμματος".


Ο Freddy Fox, ένας από του πολλούς κατασκευαστές καπέλων της Βασίλισσας, έχει φτιάξει τόσα πολλά που θα γέμιζαν ένα βαγόνι τρένου, αν ήθελε να τα πάρει μαζί της. "Φοράει μόνο όσα νιώθει άνετα με αυτά και της πάνε", λέει, "είναι πάνω από όλα ένα κομμάτι της καθημερινής δουλειάς της και είναι μια πολυάσχολη γυναίκα", σχολιάζει.


Τα σχόλια των fashion writers δεν είναι πάντα κολακευτικά για τα καπέλα της, αλλά όπως λέει ο Freddy Fox είναι αναμενόμενα κι όχι προσωπικά, καθώς όποια κι αν ήταν στη θέση της, θα ήταν ένας καθιστός στόχος.



 




Χρόνια Πολλά Your Majesty.   ΠΗΓΗ: www.cosmo.gr

Σχόλια

Ο χρήστης δημιουργια ιστοσελιδων είπε…
Πρωτότυπα καπέλα και ιδιαίτερες οι εμφανίσεις της πάντα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!