Οι τουρκόφρονες της Θράκης στρέφονται κατά της Ελλάδας


Μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας TRT (μόνη αλλαγή στη λέξη Κωνσταντινούπολη):
«Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, στην 24η επέτειο της Εθνικής Αντίστασης της 29ης Ιανουαρίου απευθύνθηκαν στο κόσμο από την Κωνσταντινούπολη και είπαν:

Θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε με την εθνική και την θρησκευτική μας ταυτότητα. Στην περιοχή της Δυτικής Θράκης της Ελλάδας ζουν περίπου 150 χιλιάδες ομογενείς μας.

» Το 1988 οι ελληνικές αρχές έκλεισαν όλους τους συλλόγους οι οποίες περιείχαν στην επωνυμία τους τον όρο «Τουρκικός». Η απόφαση αυτή αποτέλεσε τον «σπινθήρα» για τα Γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αντέδρασαν στην κατάσχεση του δημοκρατικού τους δικαιώματος να εκφράζουν την εθνική τους ταυτότητα. Στις 29 Ιανουαρίου 1988 ξεχύθηκαν στους δρόμους και ανακοίνωσαν στον κόσμο ότι θέλουν να εκφράσουν την εθνική τους ταυτότητα.

» Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν η μεγαλύτερη και πραγματική αντίδραση της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προς την Ελλάδα. Ενώ στις 29 Ιανουαρίου του 1990, η οποία πέρασε στην ιστορία ως «μαύρη ημέρα», άγνωστες και σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες ήθελαν να εκφοβίσουν την τουρκική μειονότητα επιτέθηκαν στους Τούρκους και στα καταστήματα τους στην Κομοτηνή.

» Πολλοί Τούρκοι εκ των οποίων και ο πρώην εκλεγμένος Μουφτής Mehmet Emin Aga τραυματίστηκαν, ενώ 300 καταστήματα Τούρκων υπέστησαν βανδαλισμό. Στην 24η επέτειο της Εθνικής Αντίστασης οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Κωνσταντινούπολη κατάθεσαν στεφάνι στο μνημείο Δημοκρατίας στο Taksim και τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

» Έπειτα διοργανώθηκε μια δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Cem Karaca. Στη δεξίωση παρέστησε και ο βουλευτής Edirne του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Mehmet Müezzinoğlu. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης τόνισαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα ύπαρξης τους».

http://himaira.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!