Νέο θρίλερ για την Ελλάδα, μετά την αναβολή του Eurogroup

stocksmixedΑργά το απόγευμα της Τρίτης, ήρθαν τα “μαντάτα” από τον κ.Γιούνκερ για αναβολή του Eurogroup που ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Τετάρτη , που θα μεταφερθεί τελικά για την επόμενη Δευτέρα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις για να καλύψει το κενό των 325 εκ ευρώ, αλλά ούτε υπάρχουν και οι γραπτές δεσμεύσεις από τους πολιτικούς ηγέτες για τήρηση του προγράμματος. Με αποτέλεσμα, οι αγορές να κινηθούν αρνητικά την Τρίτη.
Ο Nikkei ήταν ο μόνος βασικός δείκτης που έκλεισε με μικρά κέρδη και συγκεκριμένα ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 9052,07 μονάδες. Αντίθετα, και οι τρεις βασικοί δείκτες στην Ευρώπη έκλεισαν με μικρές απώλειες. Ο DAXυποχώρησε 0,15%, ακολούθησε ο CACμε πτώση 0,26%, ενώ και ο FTSE 100 έκλεισε κατά 0,10% χαμηλότερα. Ο επενδυτικός οίκος Moody’sξαναχτύπησε, καθώς υποβάθμισε έξι ευρωπαϊκές χώρες, ενώ απειλεί με υποβάθμιση Αγγλία , Γαλλία καθώς και να βαθμολογήσει την Ελλάδα σε καθεστώς “SelectiveDefault”.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, απώλειες σημείωναν οι βασικοί δείκτες στην Αμερική μέχρι αργά το βράδυ. Τα αποτελέσματα των λιανικών πωλήσεων για τον Ιανουάριο ενισχύθηκαν κατά 0,4% με τους αναλυτές να εκτιμούν πως θα αυξηθούν περισσότερο, απογοητεύοντας τους επενδυτές.
Το Ευρώ, υποχώρησε την Τρίτη και επέστεψε στο 1,31, χωρίς να μπορεί να κερδίσει «πόντους» από την συμφωνία που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή. Πτωτικά κινήθηκε και ο Χρυσός που υποχώρησε προς τα 1717 δολάρια. Αντίθετα, η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, βοήθησε το Πετρέλαιο να σκαρφαλώσει στα 101 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ υποχώρησε και έκλεισε με πτώση 1,95% στις 818,10 μονάδες. Η ελληνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως η ύφεση στο δ’ τρίμηνο για την χώρα μας ανήλθε στο 7%, ενώ συνολικά η ύφεση για ολόκληρο το 2011 έφτασε το 6,8%. Παρά την πτώση, το μηχανικό σύστημα του 3F2012, συνέχισε να βαθμολογεί θετικά όλους τους βασικούς ορίζοντες του ΓΔ, με μειωμένες όμως βαθμολογίες. sofokleous  10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!