Τρεις εκβιαστικοί όροι για Ελλάδα - Νέο Eurogroup την Τετάρτη


Image
 Για την ερχόμενη Τετάρτη και υπό τρεις συγκεκριμένους όρους μετατίθεται η οριστική απόφαση του Eurogroup για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
«Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης γνωρίζουν πολύ καλά τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες. Παρά τη σημαντική πρόοδο που επετεύχθη τις τελευταίες ημέρες, δεν είχαμε στη διάθεσή μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να λάβουμε αποφάσεις σήμερα» τόνισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Zαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης.


Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ διευκρίνισε ότι πριν από τη σύγκληση του Eurogroup την Τετάρτη θα πρέπει η ελληνική πλευρά να εκπληρώσει τρεις βασικούς όρους:

α) Την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης την Κυριακή από τη Βουλή.
β) Να εξευρεθούν πρόσθετες περικοπές ύψους 325 εκατ. ευρώ για το 2012.
γ) Την παροχή «ισχυρών δεσμεύσεων» από τους πολιτικούς αρχηγούς για την εφαρμογή του προγράμματος.
Όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, «το Eurogroup έλαβε σοβαρά υπόψη του το γεγονός πως δεν έχουν δοθεί ακόμη από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων έγγραφες, ρητές και ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για την υποστήριξη του προγράμματος αυτού».

«Το μέλλον της Ελλάδας και των πολιτών της βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής Βουλής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!