Σύντομα η απόφαση διάσωσης της Ελλάδας, δηλώνει ο Ολι Ρεν

 
«Βρισκόμαστε στο πλευρό των ελληνικού λαού» λέει ο φινλανδός επίτροπος
Σύντομα η απόφαση διάσωσης της Ελλάδας, δηλώνει ο Ολι Ρεν
«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι προσηλωμένες στην αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, που θα είχε καταστροφικές συνέπειες», είπε ο κ. Ολι Ρεν
«Η απόφαση για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ληφθεί σύντομα», δήλωσε από το Στασβούργο ο αρμόδιος για Νομισματικές και Οικονομικές υποθέσεις της ΕΕ επίτροπος Ολι Ρεν. Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο οιονεί υπουργός Οικονομικών της ΕΕ είπε επίσης ότι πρέπει να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία της χώρας και διαβεβαίωσε ότι οι εταίροι βρίσκονται στο πλευρό των Ελλήνων.


«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι προσηλωμένες στην αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, που θα είχε καταστροφικές συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά ο φινλανδός επίτροπος και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού».

Ο Ολι Ρεν αναφέρθηκε επίσης στη φοροδιαφυγή, που εξακολουθεί, όπως είπε, να αποτελεί «μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα». «Γι' αυτό και το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να κατατείνει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού και στην αποκατάσταση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος στη χώρα», επισήμανε.

Ο Ρεν είπε επίσης ότι το πρόγραμμα λιτότητας πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο επίτροπος αναφέρθηκε στην Ισπανία λέγοντας ότι είναι νωρίς ακόμη για να βγάλει συμπεράσματα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, καθώς «περιμένει από την κυβέρνηση να συγκεκριμενοποιήσει τα προαναγγελθέντα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος». Αναγνώρισε, ωστόσο, «την προσήλωση της κυβέρνησης της Μαδρίτης στον αγώνα περιστολής του ελλείμματος».

Ο Ρεν αναφέρθηκε στη Γερμανία λέγοντας ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν ανισορροπίες στα δημοσιονομικά της  - σημειωτέον ότι το γερμανικό χρέος ξεπερνά το 82%, ενώ ο Σύμφωνο Σταθερότητας θέτει ως ανώτατο επίπεδο χρέους το 60% του ΑΕΠ.

Αντιθέτως, χαρακτήρισε ανησυχητική την ταχεία αύξηση των τιμών των ακινήτων στη Σουηδία και στη Δανία.

«Εκείνο που απαιτείται να φροντίσουν οι χώρες της Ευρώπης είναι να ισχυροποιήσουν τις εξαγωγές τους», ο επίτροπος.

Και η Φέκτερ αισιοδοξεί για την εκταμίευση

Την αισιοδοξία της για την εκταμίευση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα εξέφρασε σε σημερινές της δηλώσεις και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ. «Υπάρχουν, θετικά μηνύματα από την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη διάσωση της χώρας», υπογράμμισε η αυστριακή υπουργός. πηγη:tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!