Έτοιμο για επίθεση εναντίον του Ιράν το Ισραήλ;

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί, επειδή όπως πιστεύει, το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτεθεί εναντίον του Ιράν, και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τις ΗΠΑ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ehud Barak ενίσχυσε αυτή την ανησυχία χθες, λέγοντας πως όποιος μιλάει για αργότερα, «θα ανακαλύψει πως το αργότερα θα είναι πολύ αργά». Μάλιστα την τελευταία φράση την είπε στα αγγλικά.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Leon Panetta αρνήθηκε να διαψεύσει πληροφορίες που τον ήθελαν να ανησυχεί για μια απροειδοποίητη ισραηλινή επίθεση.
Εδώ και αρκετό καιρό, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν επίμονα τους Ισραηλινούς να δείξουν υπομονή και αυτοσυγκράτηση, όμως αυτό δείχνει αμετάπειστο, επιμένοντας πώς αν δεν γίνει κάτι σύντομα, που θα αποκλιμακώσει την κατάσταση, τότε θα προχωρήσει σε μονομερή στρατιωτική δράση.
Η Αμερική ανησυχεί πως μια επίθεση εναντίον του Ιράν από τους Ισραηλινούς θα αναγκάσει το Ιράν να κτυπήσει τα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ πολλοί αναλυτές πιστεύουν πως η Αμερική δεν θα θελήσει να συμμετάσχει, εκτός και αν απειληθούν ζωές Αμερικανών.  ANTINEWS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!