Μη με κατηγορήσετε αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ (Μέρκελ σε Ελληνα φοιτητή)


                                                                      
Ως απάντηση με πολλούς αποδέκτες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που έδωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ σε έλληνα φοιτητή. Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση Έλληνα φοιτητή, και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης νεολαίων στο Μουσείο του Βερολίνου, η Α. Μέρκελ απάντησε:
«Δεν θα έχω καμία ανάμειξη εάν η Ελλάδα εξαναγκασθεί να βγει από το ευρώ», τονίζοντας ότι δε θα ήθελε την Ελλάδα να βλέπει την πόρτα της εξόδου από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες».
«Δεν θα έχω καμία ανάμειξη αν η Ελλάδα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ», σημείωσε με ξεκάθαρα προειδοποιητικούς τόνους. Επίσης, η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε πως η χώρα μας δεν είχε καμία εναλλακτική λύση πέρα από το να προχωρήσει στις επώδυνες μεταρρυθμίσεις, ενώ πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων». «Τι συμφέρον θα είχε να το κάνουμε αυτό; Θέλουμε όμως να φτάσουμε σε ένα σημείο που η Ελλάδα, με την βοήθεια της Ευρώπης, θα μπορεί να ζήσει με τις δικές της δυνάμεις». «Κανείς δεν θέλει να επιβάλει στους Ελληνες έξωθεν μεταρρυθμίσεις», ολοκλήρωσε.
Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζει η Άγκελα Μέρκελ είναι ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε για πολύ καιρό να σχηματίσει σωστή εικόνα για το πού βρίσκεται οικονομικά η Ελλάδα. Ένα άλλο πρόβλημα που έθιξε η καγκελάριος είναι τα κλειστά επαγγέλματα στην ελληνική αγορά εργασίας. «Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι το „άνοιγμα“ δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για όλους, υπογράμμισε η κα Μέρκελ για να προσθέσει ότι κανείς δεν θέλει να επιβάλει «από έξω» μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, «αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή προς τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές». Η Ελλάδα, παρατήρησε, «θα πρέπει πάλι να σταθεί στα πόδια της».
Έντονα επικριτική εμφανίστηκε η καγκελάριος στο ζήτημα της αναβίωσης των εθνικών προκαταλήψεων στα συμφραζόμενα της δημοσιονομικής κρίσης. «Διαπιστώνω ότι από τότε που έχουμε την κρίση, αρχίσαμε να μιλούμε πάλι για „αυτούς“. Και ακριβώς αυτό είναι που οδηγούσε πάντα την Ευρώπη στην καταστροφή», τόνισε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.
Greek Finance Forum

Σχόλια

Ο χρήστης seo optimization είπε…
Κατά τ'άλλα δε μας επιβάλλουν "απ'έξω" μεταρρυθμίσεις... Αν το πούμε πολλές φορές ίσως το πιστέψουμε κιόλας...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!