Ένα λογισμικό-εφιάλτης για πολιτικούς, χρηματιστές, τραπεζίτες και άλλους ψεύτες...

Image
Ερευνητές στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με μια εταιρεία στο Ισραήλ, ανέπτυξαν ένα λογισμικό που αναλύει τη φωνή ενός ατόμου την ώρα που μιλάει και μπορεί να διαπιστώνει αν λέει την αλήθεια.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το "Βήμα", ερευνητές των Πανεπιστημίων Duke και Ιλλινόι σε συνεργασία με την εταιρία Nemesysco ανέπτυξαν το λογισμικό Layered Voice Analysis. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, το λογισμικό τους αναλύει την φωνή ενός ατόμου και μπορεί να εντοπίζει τα ψέματα ακριβώς τη στιγμή που λέγονται.


Αν πράγματι το λογισμικό έχει τέτοιες ικανότητες οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα κάνει θραύση στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα γενικότερα, καθώς και στον κόσμο των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων. Όλοι θα θέλουν να ελέγχουν αν ο χρηματιστής τους ή ο διευθύνων σύμβουλος μια εταιρείας, τους λέει την αλήθεια πριν πάρουν τις αποφάσεις τους.
Η Nemesysco αναφέρει ότι στις δοκιμές που έγιναν το λογισμικό είχε εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη ακρίβεια στον εντοπισμό του ψέματος. Τα στελέχη της αναφέρουν μάλιστα ότι συνεχίζει να γίνεται δουλειά πάνω στο λογισμικό ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω.
Σε πρώτη φάση, η εταιρεία σκοπεύει να προωθήσει το λογισμικό εντοπισμού του ψέματος στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου αλλά και στις υπηρεσίες ασφαλείας αεροδρομίων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Ο χρήστης προωθηση ιστοσελιδων είπε…
Σίγουρα εφιάλτης γιατί έχουν να κρύψουν πολλά. Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με προσοχή για να μην παραβιαστεί η ατομική μας ελευθερία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!