Το κρασί και τα στριφτά τσιγάρα του …κ. Τόμπσεν

Επιτέλους η Τρόϊκα βρήκε τη λύση στο πρόβλημα αύξησης των εσόδων. Δυο χρόνια ο κ. Τόμσεν και η παρέα του μας ταλαιπωρούν, αλλά  άξιος ο μισθός τους. Τα ταμεία του δημοσίου θα ξεχειλίσουν από έσοδα, αφού θα αυξηθεί η φορολογία στο  κρασί και τα στριφτά τσιγάρα!
Λυπούμαι, αλλά οι άνθρωποι είναι για τα ….πανηγύρια! Δεν ξέρουν τι τους γίνεται!
Έχουν εγκλωβιστεί σ’  ένα φαύλο κύκλο αποτυχίας και προτείνουν μέτρα τα οποία καλύπτουν όλη τη γκάμα! Από αστεία έως επικίνδυνα! Και όλα στο πόδι!
Για παράδειγμα: Πόσο θα …αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου από την φορολογία στο κρασί και στα στριφτά τσιγάρα; Το έχουν υπολογίσει; Αυτό είναι το γελοίο της υπόθεσης.
Υπάρχει, όμως, και το επικίνδυνο.
Παράδειγμα πρώτο: θέλουν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και αρνούνται τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων!  Και όχι μόνο αυτό! Προτείνουν την αύξηση του συντελεστή φορολογίας για τις Ομόρρυθμες Εταιρείες σε 25%!!!
Παράδειγμα δεύτερο: προτείνουν την ετήσια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, που με τη σειρά της θα συμπαρασύρει μια σειρά απο άλλους φόρους, γεγονός που θα προκαλέσει το τελειωτικό χτύπημα στην οικοδομή και τα δεκάδες επαγγέλματα που εξαρτώνται από την οικοδομική δραστηριότητα.
Παράδειγμα τρίτον: προτείνουν αύξηση στη φορολόγηση των καταθέσεων! Όταν μόνο το 2011  «έκαναν φτερά» από τις ελληνικές τράπεζες 35 δις, αναλογίζεστε τι θα γίνει αν διπλασιαστεί η φορολογία των καταθέσεων;
Παράδειγμα τέταρτον: προτείνουν  αλλαγές στο ΦΠΑ που σε ορισμένες περιπτώσεις θα προκαλέσουν αλυσιδωτές αυξήσεις οι οποίες θα μεταφερθούν  στον καταναλωτή και θα ενισχύσουν την ύφεση!
Αυτά και μόνο δείχνουν οτι οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει χαμπάρι από τη δομή της ελληνικής οικονομίας. Δυο χρόνια τώρα και ξέρουν τόσα για την Ελλάδα, όσο ένας …τουρίστας του Καλοκαιριού!
Και αυτοί οι άνθρωποι εισηγούνται μέτρα και αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας για δεκαετίες…
Και εμείς καθόμαστε και τους ακούμε.    ANTINEWS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!