Μνημόνιο: Αναγνώριση απολυτηρίων ξένων Κολεγίων ως ισότιμων με τα ελληνικά Πανεπιστήμια!


ImageΠλήρη αναγνώριση των απολυτηρίων ξένων κολεγίων κρατών μελών της Ε.Ε. ως ισότιμων με αυτά των ελληνικών πανεπιστημίων, όπου και να έχει γίνει η φοίτηση προβλέπει το Μνημόνιο, δίνοντας τέλος σε μία διαμάχαη 20 χρόνων. Φυσικά η πρόβλεψη αυτή ανοίγει το δρόμο και για την ίδρυση ελληνικών ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Ο ΔΟΑΤΑΠ θα είναι ο αρμόδιος οργανισμός για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της αλλοδαπής Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης και τη παροχή πληροφοριών σχετικά με σπουδές Ανώτατης Εκπαίδευσης στην αλλοδαπή και στην ημεδαπή.

Το νέο Μνημόνιο επιβάλει στην κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, περιλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει προσχέδιο νόμου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012, προς υιοθέτηση εντός του δεύτερου τριμήνου του έτους προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση της αναγνώρισης των επαγγελματικών τίτλων που προέρχονται από διπλώματα τα οποία απονέμονται βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης (ξένων κολεγίων).

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!