Καθυστέρηση της έγκρισης του συνόλου του νέου πακέτου σχεδιάζει το Βερολίνο

euros500Την εκταμίευση το πολύ 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι του συνόλου των 130 δισ., που προβλέπει το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, προτίθεται να εγκρίνει η γερμανική κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των "Financial Times Deutschland", σκοπεύει να καθυστερήσει την έγκριση του συνολικού πακέτου "μέχρι νεοτέρας".
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να συμφωνήσει άμεσα στην καταβολή των 30 δισεκατομμυρίων, τα οποία, ούτως ή άλλως, απαιτούνται για την στήριξη των τραπεζών μετά το "κούρεμα", σχεδιάζει ωστόσο να μεταθέσει την έγκριση του υπόλοιπου ποσού, το νωρίτερο για το τέλος Μαρτίου, όπως δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα.
Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι βέβαιη ότι μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ στο επιτελείο της επικρατεί η άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνεχιστεί η πίεση προς την Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Η πληροφορία έχει, αναφέρουν οι "Financial Times" της Γερμανίας, ενοχλήσει τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup που υπολόγιζαν στην έγκριση του συνόλου των κεφαλαίων που προβλέπει το νέο πακέτο βοήθειας, ενώ το σχέδιο χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα "ριψοκίνδυνο", διότι, στην περίπτωση επιτυχούς αναδιάρθρωσης του χρέους, θα είναι διασφαλισμένος ο ιδιωτικός τομέας, αλλά όχι οι δημόσιοι πιστωτές, όπως η Γερμανία.
Η εφημερίδα πάντως, επικαλούμενη πηγές της τρόικας, εκτιμά ότι βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ενώ μεταφέρει την ελπίδα ότι "οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού θα υπογράψουν την συμφωνία" σε μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου και σημειώνει ότι η χθεσινή συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν ήταν απλώς τυπική, καθώς το "κούρεμα" έχει συμφωνηθεί εδώ και μέρες.  ΠΗΓΗ:sofokleous 10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!