Ψηφίσατε τα μέτρα αλλά... δεν εγγυόμαστε την επιτυχία


Την ίδια πειραματική συνταγή φαίνεται πως ακολουθούν οι Eυρωπαίοι σωτήρες, της χώρας μας, μιας και η ψήφιση των σκληρών μέτρων...
από το Κοινοβούλιο την Κυριακή, δεν αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία.

Ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης χαρακτηρίζει ως ημέρα «Κρίσης» τη σημερινή, για την πορεία της Ελλάδας, σε επίπεδο παραμονής της στην οικογένεια του ευρώ.

Παρά την έγκριση από τη Βουλή του νέου πακέτου μέτρων, του νέου Μνημονίου που θεωρούσαν ως προαπαιτούμενο για οιαδήποτε άλλη κίνηση χρέους οι εταίροι και δανειστές μας, η υπόθεση της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης κάθε άλλο παρά «τελειωμένη» φαντάζει.

Με λίγα λόγια, η κεφαλή της ευρωζώνης, Γερμανία μαζί με τους δορυφόρους της, Φινλανδία και Ολλανδία, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη μέγγενη για την Ελλάδα ενώ απειλούν ακόμα και για άμεση έξοδο από το ευρώ εάν και εφόσον δεν ακολουθήσουμε το αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύεται με το νέο Μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο να πείσει σήμερα την προπαρασκευαστική επιτροπή του Eurogroup (European Working Group) για το πρόγραμμα όπως και για τη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους.

Έτσι, σε πρώτη φάση, Γερμανία και Ολλανδία θέτει ευθέως τις παρακάτω απαιτήσεις για τη χώρα μας:

- Όρος που θα την υποχρεώνει να τηρήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κάλυψης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων με απειλή άμεσης εξόδου από την ευρωζώνη εάν δεν «καλυφθούν» οι δημοσιονομικοί στόχοι σε συγκεκριμένο χρόνο.

- Να βρεθεί τρόπος ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να δεχθεί στην πράξη την εποπτεία από Επιτρόπους σε όλο το φάσμα της τήρησης του προγράμματος.

Τέλος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πιο έντονα ότι η νομισματική οικογένεια του ευρώ είναι πιο έτοιμη από κάθε φορά ακόμη και έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
dealnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!